13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

2021 Indian Chieftain Elite: nieuw en beperkte oplage

Indian Motorcycles heeft de 2021 Indian Chieftain Elite onthuld, het nieuwste model in de Elite-reeks. Indian wil hiermee zijn 120-jarig bestaan vieren, dus zullen er wereldwijd slechts 120 exemplaren worden aangeboden. Het is het meest exclusieve Elite model tot nu toe.

2021 Chieftain Elite wordt aangedreven door het beroemde Thunderstroke 116-blok dat een koppel van 171 Nm levert. Er zijn drie rijmodi beschikbaar. De standen Tour, Standard en Sport bieden elk verschillende rijeigenschappen.

Premium uitrusting

De Chieftain Elite wordt geleverd met premium functies. Daaronder bevinden zich volledige led-verlichting, een elektrisch verstelbare, getinte voorruit, lichtmetalen treeplanken en een 400-watt audiosysteem dat naar verluidt een kristalheldere geluidskwaliteit biedt.

ABS, sleutelvrije ontsteking, bandenspanningscontrole en weerbestendige koffers behoren tot de standaarduitrusting. De koffers hebben een inhoud van 68 liter en kunnen met een afstandsbediening worden vergrendeld.

De rij-informatie die je nodig hebt, wordt weergegeven op het 7-inch Ride Command infotainmentsysteem. Dat is voorzien van CarPlay, waarmee je eenvoudig muziek, navigatie en informatie kunt bedienen vanaf een gekoppelde smartphone.

100-jarig Indian viert dat met nieuwe 2021 Chief-reeks

2021 Indian Chieftain Elite: Exclusieve styling

Het lakken van elke 2021 Indian Chieftain Elite neemt meer dan 24 uur in beslag en wordt met de hand gedaan. In de verf zijn gunmetal flakes verwerkt. Het aangepaste ontwerp van de motor wordt versterkt door de verlaagde ophanging, het 19-inch voorwiel en het open voorspatbord.

Wie het uiterlijk of de functionaliteit nog verder wil opwaarderen of individualiseren, kan terugvallen op een uitgebreid gamma originele accessoires.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen