zaterdag 15 juni 2024

100-jarig Indian viert dat met nieuwe 2021 Chief-reeks

Indian Motorcycle bestaat 100 jaar! Indian, Amerika’s oudste motorfietsbouwer, heeft een nieuwe reeks cruisers onthuld, de Chief Dark Horse, Chief Bobber Dark Horse en Super Chief Limited modellen.

Het hart van de nieuwe modellen wordt gevormd door het sterke Thunderstroke 116-blok dat een koppel van 162 Nm levert. Het nieuwe 101mm Ride Command-systeem dat kan worden gebruikt via het touchscreen of via de bedieningselementen op het stuur is standaard op alle modellen.

Eigen karakter

Zoals je van Indian mag verwachten, heeft elke motorfiets zijn eigen kenmerkende stijl en houding. Het maakt elke motorfiets dan ook verfrissend anders. De Chief en Chief Bobber Dark Horse-modellen hebben een stemmig mat lakwerk met glanzend zwarte afwerkingen op het blok, terwijl de Super Chief Limited gaat voor een meer authentieke, verchroomde afwerking. De enorme V-twin domineert de motorfiets en geeft hem een ‘all-engine’-uitstraling. Als het blok net zo goed loopt als-ie eruitziet, kijken wij er naar uit om op een van deze Indians te stappen!

Chief Dark Horse
Chief Dark Horse

Chief Dark Horse

De Indian Chief Dark Horse heeft een uitgeklede, mechanische styling die wordt benadrukt door een dragracer-achtig stuur, gegoten 19-inch wielen, in het midden gemonteerde voetbediening, een slanke koplampbehuizing en een solo-bobberzadel. De Chief Dark Horse wordt aangeboden in Black Smoke, Alumina Jade Smoke en Stealth Gray.

Chief Bobber Dark Horse
Chief Bobber Dark Horse

Chief Bobber Dark Horse

Het mini-ape hanger stuur in combinatie met de voorwaartse voetbediening zorgen voor een meer rechtop en ‘under control’ rijpositie. De Chief Bobber Dark Horse staat op 16-inch spaakwielen, heeft een bedekte vork en kappen om de schokdemper en een grote koplampbehuizing in een nacelle. De Chief Bobber Dark Horse is verkrijgbaar in Black Smoke, Titanium Smoke en Sagebrush Smoke.

Super Chief Limited
Super Chief Limited

Indian presenteert de FTR-line-up voor 2021

Super Chief Limited

De Super Chief Limited is ontworpen voor comfort en onderscheidt zich door een windscherm met snelsluiting, zwart lederen zadeltassen, een touringzadel met duogedeelte, floorboards en een traditioneel cruiser-stuur. De Super Chief Limited heeft 16-inch spaakwielen, een grote koplamp in een nacelle, kappen rond de voorvork en een volledig verchroomd uitlaatsysteem. Het geheel heeft een eersteklas uiterlijk en afwerking. De Super Chief Limited is verkrijgbaar in de kleuren Black Metallic, Blue Slate Metallic en Maroon Metallic.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen