woensdag 24 april 2024

2021 Moto Guzzi V7 in Stone en Special editie

Toen de Moto Guzzi V85 TT debuteerde, speculeerden we dat het nieuwe 850cc-blok ook in andere modellen zou verschijnen. Nu lijkt het erop dat het zover is. De Moto Guzzi V7 krijgt een flinke update voor het modeljaar 2021.

Door gebruik te maken van een variant op het blok van de V85 TT, heeft de 2021 Moto Guzzi V7 een in deze straatmotorvriendelijke tune van 65 pk (was 52 pk) en 73 Nm. Naast de nieuwe aandrijflijn is de ‘Achtenhalf’ verkrijgbaar in twee varianten – Stone & Special – en zijn er een aantal verfijningen en updates doorgevoerd. Zo zijn de uitlaatpijpen omgebouwd, is er een langere eindaandrijving, een breder achterwiel en nieuwe Kayaba-schokdempers. Ook zijn er nieuwe zijpanelen en een korter achterspatbord om het visuele plaatje compleet te maken.

Dubbeltest: Moto Guzzi V85 TT vs BMW F850GS Adventure

Als je de Moto Guzzi V7 Stone snel van de Moto Guzzi V7 Special wilt onderscheiden, dan verschillen ze het duidelijkst in hun dashboards. De V7 Stone heeft een volledig digitaal, rond dashboard (en een DRL boven de koplamp), terwijl de V7 Special gebruik maakt van een dubbel analoog instrumentenpaneel. Bovendien heeft-ie ook klassieke spaakwielen.

Moto Guzzi V7: nieuwe kleuren

Qua kleurstelling is de V7 Stone verkrijgbaar in drie satijnachtige kleurenschema’s: Nero Ruvido, Azzurro Ghiaccio, en Arancione Rame. De kleurvarianten van de V7 Special zijn Blu Formale en Grigio Casual. Over prijs en leveringsdata is nog niets bekend.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen