2021 CFMoto 800MT: twee versies in maart

Er zijn nieuwe homologatie documenten opgedoken die de 2021 CFMoto 800MT laten zien. De motor die CFMoto in samenwerking met KTM heeft gemaakt. Naast enkele technische gegevens ‘verklappen’ die ook de van een tweede versie met lichtmetalen velgen.

Het nieuws komt rechtstreeks uit nieuwe documenten die CFMoto bij de Chinese autoriteit heeft ingediend voor de goedkeuring. De documenten laten onder andere het definitieve uiterlijk zien. Ze bevestigen ook veel van de technische specificaties die we de afgelopen weken al hadden voorzien.

Voor de voortstuwing van de 2021 CFMoto 800MT wordt de 95pk-versie van de 799cc parallel-twin van KTM gebruikt. Dit blok is identiek aan het blok in de KTM 790 Adventure, dat onlangs wijzigde in de krachtigere 890 Adventure. Van de Oostenrijker leent de Chinese motorfabriek ook het stalen trellisframe, maar dan in combinatie met een eenvoudigere achterbrug. Zowel de spaakwielen als de lichtmetalen velgen zijn 19 inch met 110/80 R19 banden voor en 17 inch met 150/70 R17 banden achter. Het gewicht, ongeacht de keuze van de wielen, stopt bij 231 kg voor het basismodel en 248 kg voor de versie die is uitgerust met zijkoffers en topkoffer. Wat betreft het algemene uiterlijk van de motor: dat wordt in tegenstelling tot de Adventure gekenmerkt door strakke lijnen. Ondanks het traditionele off-road lijkt de MT800 toch meer geschikt voor de weg.

CFMoto 300GT-E: Chinese politie gaat elektrisch

Nog geen officiële aankondiging 2021 CFMoto 800MT

Hoewel CFMoto nog geen officiële aankondiging heeft gedaan, geven KTM-documenten aan dat dit model in het eerste kwartaal van 2021 in productie gaat. Het is daarmee het eerste CFMoto-model met een Oostenrijks motorblok. Als eerste, maar zeker niet als laatste. Het Chinese bedrijf heeft onlangs ook zijn nieuwe 1250 cc tourer op basis van de 1290 V-twin van KTM onthuld. Het is nog niet duidelijk wanneer én vooral of de MT800 ook in Europa zal aankomen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?