woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

2021 WorldSBK Kawasaki ZX-10RR: Rea stelt ‘m voor (video)

Tijdens de Superbike-testen die voor deze dagen in Jerez gepland staan, nam Jonathan Rea, wereldkampioen, de WorldSBK-versie van de nieuwe ZX-10RR mee naar het circuit. De motor wordt op 23 november gepresenteerd. Hier is het in actie!

De Superbike-coureurs hebben hun gedachten alweer bij het volgende seizoen. Ze zijn aan het werk om de motoren te fine-tunen. Dat doen ze dezer dagen op Jerez en Jonathan Rea, de verse wereldkampioen 2020, is ook van de partij. De Britse rijder heeft de 2021 Kawasaki WorldSBK ZX-10RR meegenomen naar het circuit. De veranderingen zijn talrijk.  Maar Rea is ermee verguld. Op de video zie je ‘m stiekem strelen…

De officiële presentatie van de 2021 Ninja ZX-10R is nog niet geweest,. Maar uit wat op het circuit hebben gezien en wat we opmaken uit geruchten die in omloop zijn, heeft de motor de door de Noord-Ierse coureur gevraagde extra pk’s. Op de video is de nieuwe kuip duidelijk zichtbaar en je kunt zien dat de aerodynamica is verbetert.

De motor van het KRT-team wordt door Rea gebruikt om zijn leiderspositie in het WorldSBK opnieuw te bevestigen. Maar de concurrentie wordt steeds feller. Nog een kampioenschap voor de Groenen wordt ze te gortig. Het testen gaat over een week verder op Aragón. Daar krijgt Rea opnieuw de mogelijkheid zijn motor verder te verfijnen. De aandacht gaat uit naar het vermogen en hoe dat gecontroleerd kan worden. Om dat te bereiken moet de elektronica en vooral het chassis accuraat worden getest. In de video hieronder zijn de eerste ronden van de 2021 WorldSBK Kawasaki ZX-10RR.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen