13 C
Nederland
vrijdag 1 juli 2022

2022 Honda NT1100: Onthulling op 21 oktober

In een teaser kondigt Honda de presentatie van de 2022 Honda NT1100 aan. De sport-tourer wordt aangedreven door het blok van de Africa Twin.

Het model werd op 21 augustus al indirect bevestigd door Europese registratiedocumenten. In de huidige teaser wordt de naam NT1100 niet echt genoemd, maar de overlay “The new Touring Era” zinspeelt wel sterk op het model. De deskundigen zijn het hierover eens, ook al lijken er een paar visuele verschillen te zijn.

Twee versies van de Honda NT1100

De registratiedocumenten suggereren twee versies van de NT1100. Naast de standaard A-versie zal er ook een D-versie zijn, die waarschijnlijk zal zijn uitgerust met een transmissie met dubbele koppeling.

De aandrijving wordt verzorgd door de bekende 1084cc paralleltwin, die in de Africa Twin 102 pk levert bij 7.500 tpm en 105 Nm bij 6.250 tpm.

Honda Africa Twin Experience 2021

Optische verwijzing naar het CB4X concept?

Puur visueel gezien is de NT1100 – denken we – gebaseerd op het CB4X-concept, dat in 2019 op de EICMA werd tentoongesteld. In de video is nog niet veel van de motor te zien, maar hij ziet er wel een stuk gespierder uit dan het concept. Maar dat kan ook bedrieglijk zijn door de topkoffer en de gemonteerde zijkoffers.

Wel zie je de zeer laag gemonteerde mistlampen, het dubbele display van de Africa Twin en een driedelig windscherm. De conceptfiets had deze zijdelingse windbeschermingsdelen niet. De koplamp lijkt ook aangepast. Op het concept waren er smalle lichten heel laag aan de voorkant. In de video lijkt het er meer op dat ze traditioneel in de voorkant zijn verwerkt en bijna direct onder de voorruit.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen