Instagram-test 2021 BMW G 310 R

Naast de zware, populaire 1250cc-boxers en 1000cc-viercilinders heeft BMW ook een lichte motorfiets in het gamma staan. De BMW G 310 R is meer gericht op hippe, jonge mensen of zij die hun eerste stappen met de motor willen zetten. Dit jaar werd de kleine BMW grondig vernieuwd, dus gingen we op zoek naar die veranderingen aan de hand van enkele Instagram-waardige plekjes net over of onder de grens van België en Nederland. Bij het doorkijkkerkje in Borglaan – oftewel: ‘Reading Between The Lines’ – proberen we tussen de lijnen door te lezen wat de aanduiding ‘Sport’ op de benzinetank van de 2021 BMW ...
Naast de zware, populaire 1250cc-boxers en 1000cc-viercilinders heeft BMW ook een lichte motorfiets in het gamma staan. De BMW G 310 R is meer gericht op hippe, jonge mensen of zij die hun eerste stappen met de motor willen zetten. Dit jaar werd de kleine BMW grondig vernieuwd, dus gingen we op zoek naar die veranderingen aan de hand van enkele Instagram-waardige plekjes net over of onder de grens van België en Nederland. Bij het doorkijkkerkje in Borglaan – oftewel: ‘Reading Between The Lines’ – proberen we tussen de lijnen door te lezen wat de aanduiding ‘Sport’ op de benzinetank van de 2021 BMW G 310 R betekent. Ze maakt deel uit van het Sport Pack, wat eigenlijk gewoon de geslaagde kleurencombi is van grijs met rode wielen, frame en stickers.#opvallend Het Havenhuis in Antwerpen, getekend door Zaha Hadid, leert ons dat design erg belangrijk is. Zo ook op de kleine BMW, die er dankzij een nieuwe ledkoplamp en een stoer voorkomen erg volwassen uitziet. Enkel zijn smalle bandjes onthullen de kleine cilinderinhoud. Kies je voor de opvallende rode wielen, dan heb je gegarandeerd veel mensen die je nakijken.#designzitgoed Volg Motor.NL ook op Instagram 👉 @Motornl_ De Blind Walls Gallery in Breda is een verzameling van meer dan honderd muurschilderingen in en rond de stad. De astronaut op dit werk lijkt zich aardig te moeten vastklampen aan de 2021 BMW G 310 R, maar dat valt in de werkelijkheid goed mee. De 34 pk sterke eencilinder vraagt veel toeren en draait zonder overdreven trillingen. Uitwringen dus, en dat geeft veel voldoening.#perfectvoorbeginners Dubbeltest: BMW S 1000 R vs Triumph Speed Triple RS We hadden graag wat meer zonneschijn gehad bij Huize Moerenburg in Tilburg, maar het was helaas niet anders. Het frame laat een vroeger landhuis herrijzen waar het eeuwen geleden stond. Het frame van de 2021 G 310 R zorgt samen met de fijn afgestelde vering voor volwassen rij-eigenschappen. Pushen kan echt wel zonder dat het gevaarlijk wordt.#keeponpushing Een kusje op de dikke, rode lippen van het Roermondse kunstwerk op het Stationsplein. Het hart van de BMW gaat er automatisch sneller van slaan, om vlotter weg te rijden in eerste versnelling. Verder krijgt de 2021 BMW G 310 R ook een slipperclutch, ride-by-wire en instelbare hendels. Dat verdient toch wel een zoen?#kleinejongenswordengroot Joy. Plezier. Fun. Dat zijn de dingen die je voelt als je met de 2021 BMW G 310 R rijdt, zelfs al heb je veel ervaring. Het lichte, stabiele stuurkarakter. De pittige, hoogtoerige eencilinder. Het pure motorrijden, terwijl je alles uit de BMW peurt. Van autosnelwegen is hij niet zo gek, dus dan zul je een route binnendoor moeten uitstippelen om tot het Nationaal Park Hoge Kempen te komen.#terhills

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?