2022 Kawasaki Ninja H2 SX, snelle Sports Tourer met radar

Aan de basis van de 2022 Kawasaki Ninja H2 SX staat het Balanced Supercharged 998cc 4-in-lijn motorblok met 210 pk en maar liefst 137 Nm aan koppel. Er is nu meer koppel beschikbaar tussen 4.000 en 8.000 tpm en het blok voldoet aan de Euro5-normen zonder vermogen te verliezen. Ondanks deze vermogenswaarden is de Ninja H2 SX zuinig met brandstof. Het blok wordt ondersteund door verschillende rijhulpsystemen: Traction Control, Launch Control, Intelligente ABS, Engine Brake Control, geïntegreerde rijmodi, up/down quickshifter en Kawasaki’s Cornerning Management functie.

Als eerste Japanse motorfiets ooit is de nieuwe Ninja H2 SX voorzien van het Advanced Rider Assistance Systems (ARAS) radarsysteem. De toevoeging van het radarsysteem brengt een aantal eigenschappen met zich mee, waaronder: Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning en Blind-Spot Detection.

Om zijn Touring-aspiraties waar te maken zijn er features om het comfort van de rijder te vergroten. Denk hierbij aan standaard handvatverwarming, keyless ignition, bandenspanningsmonitor en Vehicle Hold Assist. Wanneer de rijder tot stilstand is gekomen kan het VHA ingeschakeld worden door iets harder in de remmen te knijpen. Tijdens het wegrijden schakelt het systeem automatisch weer uit. Nieuwe zadels voor de rijder en bijrijder vergroten het zitcomfort.

Kawasaki en Yamaha starten onderzoek waterstofmotor

De rijder kijkt uit op een nieuwe 6.5’’ tft-kleurendisplay. Naast de essentiële informatie biedt het scherm ook het Kawasaki SPIN ‘screen in screen’-infotainment systeem. SPIN stelt de rijder in staat om via Bluetooth of Wifi een smartphone te verbinden en zo tot wel 20 apps te gebruiken zoals navigatie, weersvoorspellingen, muziek, telefooncontacten en nog veel meer.

De styling is ook op meerdere punten vernieuwd. Zo is de radar aan de voorzijde volledig geïntegreerd in de kuip. Alle verlichting op de H2 SX zijn nu led, inclusief de dynamische bochtenverlichting. Het geheel is afgewerkt met Kawasaki’s zelfherstellende laklaag die kleine krasjes uit zichtzelf herstelt.

Kawasaki Ninja H2 SX SE

De kers op de taart is de SE (Special Edition), de ultieme belichaming van Kawasaki technologie. Het SE model is voorzien van semi-actieve elektronische vering met SHOWA Skyhook filosofie. Dit systeem past in real-time de demping van de vering aan om zo grip en comfort te beiden onder alle omstandigheden en het ‘duiken’ tijdens het remmen te verminderen. Naast de vering is het SE-model uitgerust met Brembo Stylema-remklauwen voor nog betere remprestaties, een speciale kleurstelling en gepolijste wielen.

De nieuwe Ninja H2 SX en H2 SX SE staan eind februari bij de Kawasaki dealer in de showroom in de kleur:

  • Emerald Blazed Green/Metallic Diablo Black/Metallic Graphite Gray

Prijzen worden later bekend gemaakt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?