woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

2022 Yamaha XSR700 heeft een nieuwe look

Yamaha presenteert de 2022 Yamaha XSR700 die voor 2022 een nieuw design heeft. Het ingetogen klassieke design blijft gerespecteerd, maar zonder dat dit ten koste gaat van moderne technologie.

Met respect voor het verleden kijkt Yamaha naar de toekomst en heeft besloten het ontwerp van de huidige XSR 700 te verbeteren met een reeks wijzigingen, waarbij zorgvuldig het verlies van het veelzijdige karakter van de motorfiets wordt vermeden.

Het resultaat is dat de nieuwe 2022 XSR700 de traditionele stijlkenmerken respecteert, te beginnen met de retro-geïnspireerde tankvorm, het rechte zadel en de klassiek ontworpen koplampen, maar het hedendaagse omarmt door het gebruik van moderne technologieën zoals ABS, led-verlichting en, bovenal, de nieuwe 689cc-Euro5-motor die we al op de MT-07 zagen.

Zo vinden we een nieuwe, traditioneel geïnspireerde ronde led-koplamp met een gedeelde koplamp en een halfrond positielicht. Het led-achterlicht heeft een klassieke ronde vorm. De led-richtingaanwijzers hebben een zo minimalistisch mogelijke vorm, maar garanderen tevens een hoge zichtbaarheid. Ook de lay-out van het instrumentenpaneel is herzien: het lcd-instrumentarium is meer naar voren geplaatst om de zichtbaarheid te verbeteren.

Check hier al het 2022 motornieuws

Om de rijprestaties te verbeteren, is de XSR700 uitgerust met nieuwe, grotere 298mm-voorremmen, een herziene vorkafstelling en Michelin Road 5-banden.

Voor de kleuren van de 2022 Yamaha XSR700 heeft Yamaha zich gebaseerd op een van de meest iconische motorfietsen uit zijn rijke geschiedenis. De beroemde tweetakt RD350LC uit het begin van de jaren tachtig is de inspiratiebron voor de moderne interpretatie van het kleurenschema, in een levendig wit en blauw en een elegantere combinatie van zwart en goud.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen