Nieuw: 2022 Yamaha MT-10 SP

Na de presentatie van de nieuwe MT-10 voor 2022, komt Yamaha met een SP-versie, 2022 Yamaha MT-10 SP, die vooral indruk wil maken met een hoogwaardig chassis.

Semi-actieve vering van Öhlins

Net als de R1M maakt de 2022 Yamaha MT-10 SP gebruik van een semi-actieve vering van Öhlins, maar niet van hetzelfde systeem. In de MT-10 SP is een nieuwere generatie gemonteerd, die gebruik maakt van een nieuwe dempingstechnologie. Dit biedt nog meer aanpassingsmogelijkheden. Er zijn drie vooraf ingestelde en drie manuele dempingsniveaus beschikbaar.

In de automatische standen past het systeem de rebound- en compressiedemping aan de actuele rijomstandigheden aan en wordt deze continu bijgesteld.

In de handmatige modus regelt de bestuurder de uitgaande en inkomende demping elektronisch. Er is blijkbaar geen afstelling, waardoor de ophangingselementen precies kunnen worden afgestemd op de rijstijl of het circuit.

Alleen voor het circuit: Yamaha R6 RACE en Yamaha R6 GYTR

Semi-actieve dempingsniveaus

  • A-1 is een sportieve stand. Die biedt veel vertrouwen en een goede feedback, vooral op bochtige wegen en binnenwegen, met een hoog gevoel in de voor- en achterwielen en een goede chassisstabiliteit bij accelereren en remmen.
  • A-2: Ideaal voor sportief rijden op goed onderhouden wegen.
  • A-3: De modus voor toertochten met de nadruk op rijcomfort en stabiliteit.

Highlights van de 2022 Yamaha MT-10 SP

  • De MT-10 SP is uitgerust met een exclusieve driedelige neusspoiler om de agressieve look te accentueren en de oliekoeler te beschermen. De remleidingen zijn staalomvlochten, wat resulteert in een beter en constanter drukpunt van de rem. Vooral wanneer op het circuit vaak en hard wordt geremd, is dit een echte veiligheidswinst.
  • De kleur is geïnspireerd op de R1M. Het exclusieve kleurenschema heet ‘Icon Performance’.
  • Een brede waaier van originele accessoires, bijvoorbeeld Akrapović-uitlaten, remhendels, handvatverwarmers en billetstuuruiteinden worden als optie aangeboden.

De levering is gepland voor medio 2022, en de prijs zal binnenkort worden bekendgemaakt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?