maandag 24 juni 2024

2023 Energica-modellen groeien rustig verder

Geen Italiaanse EICMA zonder het Italiaanse Energica. De bouwer van elektrische motoren presenteert kleine updates op haar bestaande gamma, gaande van nieuwe kleurstellingen, tot een verbeterd koppel (+ 7 Nm) en actieradius (+ 5%) op de gedeelde aandrijflijnen. De Experia is nog maar pas voorgesteld en krijgt nu al twee nieuwe kleuren – White Flame en Metal Black. Naast de nieuwe kleuren zal de Experia ook uitgerust zijn met aangepaste packs – Sport Pack, City Pack, Touring Pack – als aanvulling op de basisversie.

Aprilia mikt met blitse ELECTRICa op jongeren van de toekomst

Meer koppel, meer actieradius

Het beloofde hogere koppel en de grotere actieradius zijn van toepassing op de Ego+, Eva Ribelle en EsseEsse9+. Door een evolutie in de batterijchemie gaat de EsseEsse9+ van 200 Nm naar 207 Nm, terwijl de Ego+ en Eva Ribelle van 215 Nm naar 222 Nm gaan. Het koppel van het Experia-model blijft op 115 Nm. De actieradius neemt ook toe met 5% voor de Ego+, Eva Ribelle en EsseEsse9+. In de stad kun je nu – in theorie – 420 km rijden, op een gecombineerd traject 256 km en buiten de stad 208 km. Daarnaast krijgt de Ego+ een nieuwe kleur: Rosso Corsa.

Vanaf 2023 ook voor A2-rijbewijs

De 2023 Energica line-up is te koop met DC Fast Charge (400 km/u), een 4,3” tft-kleurendisplay (COBO 5″ voor de Experia) , 4 rijmodi (Urban, Eco, Rain, Sport, plus 3 aanpasbare modi voor de Experia) en 4 Regenerative Maps (Low, Medium, High, Off), tractiecontrole, cruisecontrol en Park Assistant als standaard. De usb-poort is standaard op de EsseEsse9+, Experia en optioneel op de Energica Ego+. Het Keyless systeem is ook beschikbaar als optie op alle modellen. Ander leuk nieuws, is dat Energica’s vanaf 2023 beschikbaar zijn voor houders van een A2-rijbewijs.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen