maandag 27 mei 2024

Geslaagde stijloefening: Moto Morini X-Cape ADV-R

Een getransformeerde productiemotor voor offroad liefhebbers is het hoogtepunt van Moto Morini op de Motorshow van Milaan. De stand toont de volledige range van het bedrijf en dan met name de X-Cape 650 in al zijn varianten en kleuren. Er is ook de nieuwe versie van de X-Cape ADV-R, de ‘R’ staat voor Racing.

De outfit bestaat uit een reeks wijzigingen die de essentie van de oorspronkelijke motorfiets niet hebben veranderd: een verhoogd zadel om off-road rijden te vergemakkelijken, een carterbeschermer, een aerodynamische bescherming voor de rijder en een Garmin navigatiesysteem dat geschikt is voor offroad rijden. Aan het blok, de bekende parallel-twin van 649 cc, is niets veranderd, maar gezien het sportieve doel is hij voorzien van een SC Project race-uitlaat.

Dit is de 2023 Benelli TRK 800

Opgedragen aan adventure-touring

Het is een transformatie die ontworpen is voor adventure-touring en licht off-road. Voorlopig is nog niet besloten waar en hoe het prototype zal worden gebruikt.

‘Het voorstel,’ verklaarde Alberto Monni, algemeen directeur van Moto Morini, ‘is bedoeld als een stijloefening, met als doel liefhebbers te laten zien hoe ver een betrouwbaar model als de X-Cape kan gaan. De afgelopen twee jaar hebben we de X-Cape al aan de tand gevoeld tijdens verschillende offroad evenementen. Met de X-Cape ADV-R zijn we klaar om nog een stapje verder te gaan.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen