vrijdag 3 mei 2024

2024 Honda Forza 750: Nieuwe kleurenopties

Op de 2024-versie van de Honda Forza 750 zijn geen technische veranderingen te bespeuren. Wel nieuwe kleurvariaties.

De monochrome ‘Mat Jeans Blue Metallic’ die al beschikbaar was in het 2023-gamma, staat ook paraat voor 2024. Daarnaast is er een nieuwe kleur genaamd ‘Candy Chromosphere Red’. Er zijn ook twee varianten toegevoegd aan de reeds beschikbare kleuren van 2023: ‘Mat Ballistic Black Metallic’ met gouden gekleurde wielen en logo, waardoor het een ‘Special Edition’ is, en ‘Iridium Gray Metallic’ met afwerkingen in grafietzwart.

Eerste test 2021 Honda Forza 750

De esthetische impact is vernieuwd en de Forza 750 behoudt zijn kenmerken die het in Europa tot een succes hebben gemaakt, dankzij de prestaties die het midden houden tussen een scooter en een motorfiets. De Forza 750 wordt aangedreven door een tweecilinder motor van 745 cc met bovenliggende nokkenas en acht kleppen. De motor levert een vermogen van 58,6 pk bij 6.750 tpm en een koppel van 69 Nm bij 4.750 tpm. De DCT-transmissie heeft zes automatische versnellingen met twee coaxiale koppelingen. Als je wilt, kun je handmatig schakelen met de knoppen aan het stuur. Er zijn vier rijmodi en drie niveaus van tractiecontrole.

Het frame is gemaakt van stalen buizen met een diamantstructuur, zodanig gevormd dat er ruimte is onder het zadel voor een integraalhelm. De motorfiets is uitgerust met een Showa SFF Big Piston-voorvork met omgekeerde 41 mm Ø vorken, terwijl aan de achterzijde een verstelbare Showa Pro-Link schokdemper werkt via een hefboomophanging. De wielen hebben een diameter van 17 inch aan de voorkant en 15 inch aan de achterkant, met respectievelijk 120/70 en 160/60 banden. Voorremmen bestaan uit twee 310 mm Ø schijven met vierzuigerremklauwen, terwijl de achterrem een enkele 240 mm Ø schijf heeft met een zuigerremklauw. Het ABS is uitgerust met twee kanalen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen