‘Soms kan een buitenlands reisavontuur op de motor héél erg spannend worden’ – Itchy Boots

Soms kan een buitenlands reisavontuur op de motor onbedoeld toch wel héél erg spannend worden. De Oranje-rivier markeert de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Maar naast de landsgrens en een mooie groene oase midden in de woestijn, staat er nog iets heel anders centraal bij deze rivier. Diamanten. Sinds begin 1900 zijn er in dit gebied al miljoenen karaten gevonden. Deze diamanten zijn gedurende miljoenen jaren meegenomen en verspreid door de Oranje-rivier. Ook vandaag de dag is er nog steeds sprake van diamantkoorts in Zuid-Afrika en wordt er overal naarstig gezocht, gegraven en gezeefd om deze prijzige edelstenen te ...
Soms kan een buitenlands reisavontuur op de motor onbedoeld toch wel héél erg spannend worden. De Oranje-rivier markeert de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Maar naast de landsgrens en een mooie groene oase midden in de woestijn, staat er nog iets heel anders centraal bij deze rivier. Diamanten. Sinds begin 1900 zijn er in dit gebied al miljoenen karaten gevonden. Deze diamanten zijn gedurende miljoenen jaren meegenomen en verspreid door de Oranje-rivier. Ook vandaag de dag is er nog steeds sprake van diamantkoorts in Zuid-Afrika en wordt er overal naarstig gezocht, gegraven en gezeefd om deze prijzige edelstenen te vinden. De concessies voor het legaal mijnen van diamanten is vooral in handen van grote corporaties en om hun concessiegebieden te beschermen tegen iedereen die ook wel eens een diamant wil binnenhalen, worden private beveiligingsbedrijven ingehuurd. De Zuid-Afrikaanse politie durft zich in deze gebieden namelijk niet te laten zien. Hierdoor ontstaat er surreële situatie, waarbij zwaar bewapende ex-huurlingen en ex-militairen dagelijks de concessiegebieden patrouilleren en hierbij geregeld in vuurgevechten belanden met illegale diamantzoekers. En dat allemaal gewoon op de openbare weg! Na een dag mee te zijn geweest op patrouille met zo’n beveiligingsbedrijf, in pantservoertuigen die zelfs gebouwd zijn om over mijnen te kunnen rijden, ben ik toch maar snel het gebied weer uitgereden. Zonder wapens en gewoon alleen op de weg met mijn Honda CRF250L voelde ik me een heel stuk veiliger! Itchy Boots: Paradijs of verraderlijk rijden?

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?