maandag 27 maart 2023

24-uurs Solexrace Festival 2023: Racen, Feesten, Gassen en Brassen

24-Uurs Solexrace Festival 2023 wordt van vrijdag 25 augustus t/m zondag 27 augustus gehouden in Heeswijk-Dinther; inschrijven vanaf zaterdag 4 februari 2023 om 11.00 uur. Inschrijven kan via de website.

Wéér geen Elfstedentocht in Nederland (en de Dakar Rally is onbetaalbaar). Gelukkig kunnen avonturiers dit jaar wel een andere monsterlijke uitdaging aan gaan. Want van vrijdag 25 augustus tot en met zondag 27 augustus wordt in het Brabantse Heeswijk-Dinther weer het jaarlijkse (en inmiddels klassieke) spraakmakende evenement 24-uurs Solexrace Festival gehouden. Drie dagen live-muziek op vijf feest area’s met diverse muziekstijlen; heerlijk eten & drinken; en uiteraard de 24-uurs Solexrace en Brascross – dit alles in een unieke ambiance op een prachtige locatie onder een zomers zonnetje.

MOTORbeurs Utrecht 2023: van eerste motorles tot motorstunts

Elk jaar willen meer mensen de uitdaging aangaan: 24 uur lang heldhaftig op een Solex racen voor het goede doel; of tijdens de Brascross (die dit jaar maar liefst 9 verschillende klassen telt) crossen op een grasmaaier, quad, brommer, crossmotor, auto, vrachtwagen of ander gemotoriseerd voertuig.

Meedoen?

Iedereen vanaf 5 t/m 103 jaar oud kan meedoen op al wat pruttelt, snort, knettert, rammelt, knort en gast. Meedoen is belangrijker dan winnen. Snel zijn is niet nodig. Creatief zijn en jezelf verkleden wél. In een aantal categorieën is het dan ook nodig om vooraf een ontwerp te maken en deze in te zenden. De meest in het oog springende knettergestoorde ontwerpen krijgen van de organisatie groen licht. Details en voorwaarden voor elke categorie staan op de website.

Voor zowel dé strijd der Solex-titanen als de Brascross is een beperkt aantal startplekken te vergeven. Aanmelden kan vanaf zaterdag 4 februari om 11.00 uur via de website.

24-uurs Solexrace

Dit jaar gaan meer dan 240 deelnemers op zaterdag 26 augustus van start gaan tijdens Nederlands meest hilarische en kolderieke race: de 24-uurs Solexrace. Om 17.00 uur gaat de race van start á la le Mans: de deelnemers moeten na het startschot zo’n 600 meter rennen over het parcours om bij hun Solex te komen, die allemaal netjes op startnummer staan opgesteld. Vervolgens doen alle teams hun uiterste best om zoveel mogelijk kilometers te rijden in 24 uur. Niet alleen voor de prijzen en eeuwige roem maar ook voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Elk team dient minimaal €150,- gesponsord te krijgen voor dit goede doel. Er is de afgelopen jaren al ruim €335.000,- opgehaald. Dit jaar zullen alle teams hun hier zich weer keihard voor inzetten. De teams bestaan uit drie rijders en één monteur en komen uit onder meer Nederland, België, Frankrijk en zelfs Engeland.

Brascross

Sinds 2012 is de Brascross niet meer weg te denken. Meedoen kan vanaf 5 jaar oud met een crossmotor, brommer, auto, quad, buggy, grasmaaier of ander gemotoriseerd voertuig.

De cross is verdeeld in negen verschillende klassen

  • Luier Klasse 5 t/m 11 jaar
  • Snotneus Klasse 10 t/m 15 jaar
  • Brommercross Klasse powered by TvE 16 t/m 103 jaar
  • Snevelbokken Klasse licht 16 t/m 103 jaar
  • Snevelbokken Klasse zwaar powered by Ploegam 18 t/m 103 jaar
  • Ontiechelijk Zware Snevelbokken Klasse 18 t/m 103 jaar
  • NIEUW DIT JAAR! Schijt mét de Bazen Klasse 18 t/m 103 jaar
  • Gescharrel met een Barrel klasse powered by Wetering 18 t/m 103 jaar
  • Cross Klasse 16 t/m 103 jaar

In de ‘Snevelbokken Klasse’ gaat het niet om snelheid maar om (carnavaleske) creativiteit. De ‘Gescharrel Met Een Barrel Klasse’ is voor de iets minder getalenteerde bouwers. Nieuw bij de Brascross is de ‘Schijt Mét De Bazenklasse’. In deze autoklasse gaat het niet om snelheid maar om creativiteit (ofwel: ontwerp een doldwaas voertuig) en plezier met naderhand een lekker potje bier. Mét of zonder bazige chef.

24-uurs Solexrace Festival 2023
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image