zaterdag 25 maart 2023

24H SPA EWC Motos, de terugkeer van een legendarische wedstrijd

De 24H SPA EWC Motos zal plaatsvinden van 2 tot en met 5 juni 2022 op het Circuit van Spa-Francorchamps.

Een nieuwe pagina in de geschiedenis van het 100-jarig Circuit zal worden geschreven met de terugkeer van het tracé op de kalender van het Wereldkampioenschap FIM EWC Endurance.

De 24H SPA EWC Motos doet de geest van de beroemde 24 Uren van Luik, waarvan de laatste EWC-manche dateert van 2001, herleven. Het belooft een uithoudingsrace als geen ander te worden. In 2022 keert deze grote en populaire afspraak terug naar een ultrasnel en heuvelachtig circuit met legendarische bochten: Raidillon, Double Gauche, Bruxelles, Chicane… De liefhebbers van tweewielers kunnen zich verheugen. 

Enkele van ’s werelds beste coureurs, teams, motorconstructeurs en bandenfabrikanten zullen het 7,004 km lange Circuit van Spa-Francorchamps proberen te bedwingen. Het circuit heeft speciaal voor deze tweede ronde van het EWC-seizoen 2022 grote veiligheidsverbeteringen ondergaan, maar toch zal het de internationale motorracewereld een enorme adrenalinestoot blijven bezorgen.

U zult ook de bijkomende races kunnen ontdekken: het FIM Sidecar World Championship, maar ook de 4 Hours of Spa Classic, met motorfietsen die tussen 1987 en 2001 hebben gereden, en de International Bridgestone Handy Race, waarbij coureurs met een handicap zichzelf kunnen overtreffen in fysieke en sportieve uitdagingen, op machines die zijn aangepast in functie van de beperking.

Het publiek zal ook kunnen genieten van tal van randactiviteiten en gerenoveerde infrastructuren. Kom het circuit ontdekken en bestel nu je tickets.


Fotografie: CircuitSpa

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image