maandag 4 december 2023

40e AMBC Staphorstrit op zaterdag 9 mei

Foto: AMBC

Dit is een ingestuurd persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

De motorclub AMBC heeft dit jaar twee redenen om de jaarlijkse VMC rit voor veteraan motoren van voor 1940 tot een onvergetelijke rit van te maken. Ten eerste omdat het voor de veertigste keer is dat de club een VMC rit organiseert, maar ten tweede omdat het voorlopig ook de laatste keer zal zijn. 

Enkele van de prominente medewerkers moeten wegens gezondheidsredenen afhaken en het blijkt erg moeilijk om mensen te vinden die het werk willen overnemen. Wat ook meespeelt is het afnemend aantal deelnemers aan de rit. Als het aantal deelnemers onder de 50 komt, zoals vorig jaar, dan moet je je afvragen of het dat al dat werk wel waard is. Waar haal je dan nog de motivatie vandaan? Helaas hebben we te maken met een hobby die niet echt door de ‘jeugdigen’ onder de motor- liefhebbers wordt over genomen. De huidige deelnemers rijden door zolang ze kunnen maar meestal overleefd de motorfiets de berijder/ ster. De groep liefhebbers wordt dus steeds kleiner.

Nog één keer haalt de VMC commissie van de AMBC echter alles uit de kast en men hoopt dat heel veel liefhebbers er een hele mooie dag van willen maken. Er is heel veel moois te bieden. De start is om 11.00 uur bij Zaal Spoorzicht te Staphorst. Deze start is overigens een ritueel op zich. Motoren van vaak begin 1900 hebben een heel aparte start- procedure die op zich al een kunst is. Er wordt verder bij het vertrek van elke deelnemer wat leuke info verteld over motorfiets en berijder. Een aanrader om dit nog één keer mee te maken!

Men rijdt vervolgens een prachtige route via Dalfsen en Heino naar het Amerikaans Motor Museum in Raalte alwaar de AMCA (Antique Motorcycle Club of America) dan haar Europese Treffen houdt, met o.a. een bezoek aan het museum en een onderdelenmarkt. Zie www.amca-europe.eu/events.html

Daar zal absoluut veel moois te zien zijn en vermoedelijk zal een uur pauze voor de meesten dan ook te kort zal zijn. 

De terugweg is via Lemelerveld, Dalfsen en de Staatsbossen bij Staphorst.

Terug in Staphorst is er dan de prijsuitreiking met een aantal bekers per klasse voor de meest regelmatige rijders welke elk jaar beschikbaar gesteld worden door Installatiebedrijf Stegeman te Staphorst. Bovendien kan iedereen, rekenen op een leuke en unieke herinnering aan deze 40e Staphorstrit.

De AMBC hoopt op een mooie opkomst van rijders en publiek bij deze (voorlopig) laatste VMC- rit. Zoals gemeld is dit de 40e uitvoering en er zitten mensen in de organisatie die dit alle 40 keren hebben gedaan! Een enorme prestatie die een mooi afscheid verdient. Eenieder is welkom op zaterdag 9 mei bij zaal Spoorzicht in Staphorst of ergens langs de route.

Brommers en nieuwe motoren rijden ook
De AMBC heeft ook een vaste groep bezitters van klassieke bromfietsen onder haar leden. Deze groep rijdt ook mee op de route van de ‘golden oldies’. De bromfietsen starten meteen nadat de laatste oldtimer is vertrokken. Opgave voor de rit is niet nodig, dit kan ter plaatse gedaan worden. Traditioneel wordt de route van de VMC rijders ook gereden door de toer- afdeling van de AMBC. Op vrijdagavond 8 mei kunnen bezitters van een ‘moderne’ motorfiets de route ook rijden. Om 19.00 uur start deze tocht bij Total tankstation Krale aan de Achthoevenweg 2 in Staphorst. Ook niet- leden van de AMBC kunnen meerijden met deze toerrit.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image