50 jaar later: Worlds fastest Indian

Beeld: Indian Motorcycle

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Burt Munro, bij velen beter bekend als het hoofdpersonage in ‘The World’s Fastest Indian’, zijn landsnelheidsrecord behaalde. Reden genoeg om dat te vieren! Zijn familie dacht er hetzelfde over en zo komt het dat Burts achterneef Lee op 13 augustus het iconische evenement op de zoutvlakte van Bonneville gaat herhalen. Maar niet om een record te verbreken. De rit zal uitsluitend als hommage dienen voor Burt. 

Het zal geschieden op een moderne motorfiets van Indian. De zogenaamde ‘Spirit of Munro Scout’ is in samenwerking met monteurs van Indian zelf na werktijd gebouwd, geheel in lijn met hoe Burt ooit zijn eigen Scout in zijn schuurtje ombouwde naar recordmachine. De aandrijving is door Indian aangepast om hogere snelheden aan te kunnen. De aerodynamische bubbelkuip maakt het plaatje af.

Achterneefje Lee is geen vreemde als het om hoge snelheden gaat: vorig jaar deed hij nog mee aan de Isle of Man TT. Van wie zou hij dat toch hebben..

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.