6 tips voor het besparen op uw motorverzekering

Wie wilt er nou niet besparen op zijn motorverzekering? Combi Motors helpt u graag om te besparen op uw motorverzekering. Daarom hebben wij een aantal tips voor u opgesteld. Hiermee kunt u uw voordeel doen. Dus lees gerust verder en ontdek hoe ook u geld kunt besparen!

 1. Schadevrije jaren koppelen
  Niet iedere verzekeraar staat toe dat u schadevrije jaren van meerdere voertuigen aan elkaar koppelt. MotorNL Verzekering heeft gelukkig afspraken met een aantal verzekeraars om de korting van andere schadevrije jaren wel toe te passen op de motorverzekering. Dit kan aanzienlijk in uw voordeel werken.
 2. Winterstop
  Rijdt u niet in de winter? Activeer dan de winterstop op uw motorverzekering! Hierdoor kunt u al gauw 10% op de jaarpremie besparen van uw motorverzekering. De winterstop loopt doorgaans bij de meeste verzekeraars van 15 december tot en met 1 maart. Het enige is wel dat u in deze periode niet de weg op kunt gaan.
 3. Blijf vergelijken!
  Op de website van MotorNL verzekering kunt u heel eenvoudig uw motorverzekering berekenen. Het is raadzaam om eens in de twee jaar uw motorverzekering te vergelijken op de premie en aanvullende voorwaarden. Verzekeraars blijven immers premies wijzigen. Door dus te blijven vergelijken kunt u tevens besparen op uw motorverzekering.
 4. Controleer het aantal kilometers op de polis
  Wanneer u merkt dat u veel minder rijdt dan het aantal kilometers dat u heeft opgegeven bij het aanvragen van de verzekering, dan kunt u tevens besparen op uw motorverzekering. Indien u veel minder rijdt dan opgegeven, kunt u namelijk wellicht een voordeligere verzekeringspremie krijgen.
 5. Alleen een WA-dekking?
  Heeft u enkel een WA-dekking nodig voor uw motorverzekering? Overweeg dan de allergoedkoopste premie. De voorwaarden van een WA dekking bij de verschillende verzekeraars ontlopen elkaar nauwelijks. Bekijk de voorwaarden goed, maar wij kiezen vaak voor de goedkoopste.
 6. Rijdt u meer dan 6 maanden niet?
  Overweeg om de motor bij de RDW te schorsen wanneer u meer dan een half jaar niet rijdt. U hoeft dan geen wegenbelasting te betalen. Vervolgens kunt u dan ook uw motorverzekering schorsen, omdat u geen verzekeringsplicht heeft op een geschorst voertuig. Schorsen kan maximaal 12 maanden, daarna dien je de schorsing te verlengen. Het schorsen van een motor kost je €24,10, maar daardoor hoef je dus geen verzekeringspremie te betalen.

Besparen op uw motorverzekering bij de MotorNL Verzekering
Kunnen wij u verder helpen met het besparen op uw motorverzekering? Jazeker! Dit kan door onze module om motorverzekeringen te vergelijken te doorlopen op de website. Daarnaast staan we u ook graag telefonisch te woord! We zijn te bereiken op 0172-427298 van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. U mag tevens altijd even een e-mailtje sturen naar info@motornl-verzekering.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?