Aanhoudende hitte: gemeenten strooien zout

Het was de afgelopen week soms te warm om motor te rijden en aankomend weekend wordt het opnieuw tropisch. Naast de verzengende hitte was er nóg een reden om je motor in de garage te laten staan: diverse gemeenten hebben zout gestrooid. Dit uit angst voor oververhit asfalt, schade aan het wegdek en daaruit voortvloeiende gevaarlijke situaties.

Zout, vooral in opgeloste vorm in pekelwater, heeft een verkoelende werking op het wegdek en bitumen. Zand of grit wordt door sommige gemeenten ook gebruikt, maar zorgt vooral voor grip en voorkomt geen schade aan het wegdek. Voor ons, motorrijders, zijn al deze oplossingen natuurlijk waardeloos. Zand en grit is voor ons juist glad en pekel tast onze motoren aan.

Een gemeente die heeft bevestigd vorige week zout gestrooid te hebben, is gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dat is slecht nieuws voor ons, want de gemeente is gastheer van diverse prachtige motorroutes over de heuvelrug.

Foto boven: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur