donderdag 2 februari 2023

Acceleration belooft spektakel

Komend seizoen moet Europa kennis maken met Acceleration, een evenement naar het idee van Loek Bodelier. De voormalig GP-coureur is initiatiefnemer en werkt al twee jaar lang aan het plan om racen en muziek samen te brengen. Eind april gaat de Acceleration-karavaan van start op het circuit van Portimão.

Gistermiddag werd in Theater Hangaar op voormalig vliegveld Valkenburg de presentatie gehouden voor Acceleration. Samen met oud-minister Jan-Kees de Jager en tv-ster David Hasselhoff werden de plannen voor komend jaar uitgelegd. De bedoeling van Loek Bodelier en co is om een groots evenement neer te zetten waar auto- en motorsport wordt gecombineerd met muziek en entertainment. In totaal worden tien landen aangedaan, waar vijf klassen zorgen voor spektakel op het circuit. Op motorgebied moeten motoren met 600 en 1000 cc met verlicht stock-reglement voor de nodige sensatie zorgen. Echter, de inschrijvingen lopen nog niet zoals gewenst. ‘Het eerste jaar zal lastig worden om uit alle landen de nodige deelnemers te hebben, maar dat gaan we opvangen door lokale helden. Ik besef dat men eerst wil zien of we kunnen waarmaken wat we beloven’, aldus Loek Bodelier, de bedenker van Acceleration. Echter, de groep Nederlandse investeerders kijkt verder dan enkel het eerste jaar. ‘Zo’n evenement heeft een aanloopperiode nodig, dat is vrij logisch. Daarom hebben we een driejarenplan klaarliggen. Wat voor ons belangrijk is, is de feedback van de toeschouwers. Als die na het eerste seizoen positief is, dan kijken wij met veel vertrouwen naar de toekomst.’

Acceleration start in het weekend van 27 april op het Portugese Portimão en eindigt medio oktober in Assen, op het TT Circuit. Bodelier zet in op een spektakel, waar voor iedereen wat te halen valt. ‘En dat alles tegen een niet al te hoge entreeprijs. Per land zal dat verschillen, maar verwacht dat je voor dertig tot veertig euro een volledige dag op Acceleration bent. Dus dan kun je genieten van het raceprogramma en de muziek die ’s avonds aangeboden wordt.’ De dagen worden ingedeeld in twee gedeelten, in verband met de verschillende lay-outs voor motoren en auto’s. Na de actie op het circuit wordt het spektakel verlegd en kan men genieten van muziek. Op vrijdagavond presenteert David Hasselhoff (bekend van Baywatch en Knight Rider) een muziekshow met de jaren tachtig en negentig als thema. Verwacht dan optredens van onder meer Two Unlimited, Twenty4Seven, Snap, DJ Sash, Kim Wilde, Samantha Fox en Rick Astley. Op zaterdag komen de beats om de hoek kijken en zullen enkele gerenommeerde DJ’s (Bingo Players, Showtek) hun opwachting maken.

De bedoeling van Acceleration is om het racen weer dichterbij het publiek te krijgen. Toegankelijkheid is het sleutelwoord voor het internationale evenement. Op de foto met de helden van het asfalt of een handtekening scoren, dat moet allemaal mogelijk zijn. Bodelier: ‘Acceleration zal zeer laagdrempelig zijn en iedereen kan er dus iets vinden wat ze leuk vinden. Zowel voor mannen, vrouwen als kinderen. Er is echt voor ieder wat wils.’      

Kalender

27 april – Portimão (Portugal)
4 mei – Navarra (Spanje)
25 mei – Nürburgring (Duitsland)*
8 juni – Monza (Italië)*
6 juli – Slovakia Ring (Slowakije)**
20 juli – Zolder (België)
24 augustus – Paul Ricard (Frankrijk)
31 augustus – Hungaroring (Hongarije)
21 september – Rijeka (Kroatië)**
19 oktober – Assen (Nederland)

* Geen motoren
** Geen FA1-klasse

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen