Oude tijden herleven in Tubbergen

Zoals de raceliefhebbers nu op pinkstermaandag naar Oss gaan, zo gingen ze vroeger naar Tubbergen. De internationale wegraces in Tubbergen waren een begrip, ook over de grens bij onze oosterburen.

Toen de klad in de stratencircuits kwam, was het ook voorbij in Tubbergen. Sinds een aantal jaren wordt er wel weer een demorace voor klassieke racers gehouden. Zo ook dit jaar op pinkstermaandag 9 juni, maar dat wordt wel een evenement met een heel speciale attractie: een Classic GP Parade. De Stichting Historische Motorraces Tubbergen heeft hiervoor de Nederlandse GP-rijders uit de jaren zeventig en tachtig uitgenodigd.

Vrijwel iedereen zei spontaan ‘ja’ en dat betekent dat er op pinkstermaandag een groot aantal bekende namen naar Tubbergen komen om mee te rijden in de parade. Ga er maar eens goed voor zitten, want deze rijders hebben hun komst toegezegd: Cees Doorakkers, Mile Pajic, Henk van der Mark, Patrick van den Goorbergh, Mar Schouten, Marcel Ankoné, Hans Koopman, Gerard van der Wal, Hennie Boerman, André Stamsnijder, Bert Smit, Henk van Kessel, Jan de Vries, Aalt Toersen, Theo Timmer, Jos Schurgers, Wil Hartog, Anton Straver, Theo Bult, Boet van Dulmen, Jos van Dongen, Henk de Vries, Maarten Duyzers, Theo van Geffen, Willem Zoet, Willem Heijkoop, Klaas Hernamdt, Kees Besseling, George Looijesteijn, Martin van Soest, Jan Kostwinder, Duke Wille en Leon van der Heijden. Nagenoeg al deze rijders hebben in hun actieve periode deelgenomen aan de races in Tubbergen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.