Acht Nederlandse Superleggera’s

Het was op de Motorbeurs bij tijd en wijle dringen geblazen om een glimp van de Ducati Superleggera op te vangen. Iedereen wou er even mee op de foto, vaders zaten hun kroost geknield en al wijzend tekst en uitleg te geven, terwijl de licht beschonken beursbezoekers orakelden over de verkoopprijs van € 75.800, het drooggewicht van 155 kilo en de ruim 200 pk aan topvermogen.

Voor ons aanleiding tot een belletje met Ducati North Europe. Want leuk en aardig zo’n exclusieve motorfiets, maar worden ze überhaupt wel verkocht in ons zo zuinige landje, in crisistijd? Het antwoord luidt volmondig ‘ja’. In Nederland zijn er acht verkocht, tegenover vijf in België. Volgens Niels Kleinlooh van Ducati North Europe worden er ook daadwerkelijk de nodige Superleggera’s op kenteken gezet, dus is het mogelijk dat je er één op de openbare weg zult tegenkomen. 

Ducati zal in totaal 500 Superleggera’s produceren, en die zijn inmiddels allemaal verkocht. Er zijn zelfs meer dan 600 orders binnengekomen. Omdat de klanten nog wel aan hun betalingsverplichting moeten voldoen, kunnen geïnteresseerde motorrijders zich via de Ducati Dealers alsnog op een reservelijst laten zetten.

Meer Superleggera hier, een wallpaper hier.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?