13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

De biecht van Marc de Reuver

Omdat de verjaringstermijn toch al lang is verlopen, biechtte Marc de Reuver tijdens de presentatie van de nieuwste Arai-crosshelm illegale praktijken op uit een ver verleden. Nee-nee, de Honda-rijder vertelde niet over zijn vermeende of gedroomde one-night-stand met pornoster Jenna Jameson. Nee, met pretoogjes vertelde de topcrosser (en amateurfilosoof) dat hij aan het begin van zijn – toen nog veelbelovende – carrière voor veel geld een contract tekende met een helmfabrikant. Een seizoen met de nieuwe helm rondrijden, leverde hem een leuke auto op.

Er was slechts een probleempje: het geld van de helmenfabrikant was beter dan zijn producten. Want de helmen waren helemaal niet goedgekeurd voor wedstrijden op wereldniveau. Maar De Reuver is niet voor een gat te vangen. Hij dacht niet in problemen, maar in een oplossing.  Die blijkt simpeler dan verwacht: hij naaide de labels van een goedgekeurde crosshelm in zijn goedbetaalde helm en kwam daarmee moeiteloos door de keuring. 

Later dat seizoen landde hij na een duikeling hard op zijn hoofd en liep daarbij een hersenschudding op. Daarmee verspeelde hij zijn kansen op een titel. Jaren later durft De Reuver toe te geven dat de lucratieve helmdeal hem daardoor waarschijnlijk toch meer geld kostte dan opleverde.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen