De biecht van Marc de Reuver

Omdat de verjaringstermijn toch al lang is verlopen, biechtte Marc de Reuver tijdens de presentatie van de nieuwste Arai-crosshelm illegale praktijken op uit een ver verleden. Nee-nee, de Honda-rijder vertelde niet over zijn vermeende of gedroomde one-night-stand met pornoster Jenna Jameson. Nee, met pretoogjes vertelde de topcrosser (en amateurfilosoof) dat hij aan het begin van zijn – toen nog veelbelovende – carrière voor veel geld een contract tekende met een helmfabrikant. Een seizoen met de nieuwe helm rondrijden, leverde hem een leuke auto op.

Er was slechts een probleempje: het geld van de helmenfabrikant was beter dan zijn producten. Want de helmen waren helemaal niet goedgekeurd voor wedstrijden op wereldniveau. Maar De Reuver is niet voor een gat te vangen. Hij dacht niet in problemen, maar in een oplossing.  Die blijkt simpeler dan verwacht: hij naaide de labels van een goedgekeurde crosshelm in zijn goedbetaalde helm en kwam daarmee moeiteloos door de keuring. 

Later dat seizoen landde hij na een duikeling hard op zijn hoofd en liep daarbij een hersenschudding op. Daarmee verspeelde hij zijn kansen op een titel. Jaren later durft De Reuver toe te geven dat de lucratieve helmdeal hem daardoor waarschijnlijk toch meer geld kostte dan opleverde.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.