zondag 26 maart 2023

Adventure-Bike.be maakt van Husqvarna 701 en KTM 690 een woestijnraket

De Belgische specialist Adventure-Bike.be heeft een kit voor de Husqvarna 701 en de KTM 690 waarmee je ze – uiterlijk – omtovert tot perfecte rallymotorfietsen. Pluspunt? Je hoeft je motorfiets niet permanent aan te passen en de kit kost minder dan andere.

Crossovers en reis-enduro’s zijn populaire en geavanceerde motorfietsen, omdat ze de werelden van asfalt en offroad combineren. Voor velen komt de inspiratie, althans wat het offroad-rijden betreft, ongetwijfeld uit de woestijn. Van de grote Afrikaanse rally’s en de motorfietsen die bijdroegen aan het voeden van de legende rond de Dakar. In werkelijkheid doet het er niet toe dat de meeste van deze motorfietsen gemaakt zijn voor op de weg. Van de modellen die op de markt zijn, zijn de Husqvarna 701 en de KTM 690 ongetwijfeld het meest geschikt voor in het terrein, omdat ze gekenmerkt worden door een laag totaalgewicht en lange veerwegen. Maar ze zien er niet echt uit als een motorfiets waarmee je de woestijn verovert.

De Belgische specialist Adventure-Bike.be heeft een oplossing bedacht: een rallykit waarmee je de twee motorfietsen omtovert tot perfecte replica’s van de kruisraketten die in de verschillende Afrikaanse rally’s de duinen doorkruisen. De kit monteer je zonder iets aan de motorfiets te veranderen. Het omvat een aluminium rallytoren waarop verhoogd en meer beschermend plexiglas is gemonteerd dat niet alleen de standaardinstrumenten maar ook een eventueel roadbook kan bevatten. Het is aan de voorzijde voorzien van twee elkaar overlappende en verstelbare led-lampjes. De kit wordt gecompleteerd met bagagebeugels aan de achterzijde, die de lijnen van de motorfiets volgen en het bevestigen van bagage vergemakkelijken. De prijs bedraagt 700 euro.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image