20.8 C
Nederland
dinsdag 24 mei 2022

Aftellen naar de GS Trophy 2020: Motor.NL is in Basecamp

Na een reis van zes-en-dertig uur en een tijdsverschil van precies twaalf uur is Motor.NL aangekomen in het Basecamp van de BMW GS Trophy. Absoluut een reden voor een belletje naar de andere kant van de wereld, waar we Eddie de Vries met een licht slaperige stem aan de lijn krijgen:

En, hoe is het daar?

Nou, zoals je op de foto ziet is het nog een rust van jewelste, in vergelijking met de dagen die gaan komen. Er is nog geen deelnemer, alleen journalisten en de organisatie zijn aanwezig. We zitten aan Lake Okataina en sommige mensen van de organisatie zitten er al weken, van doktoren tot de mannen die de satelliet-verbindingen verzorgen. Soms besef je je niet hoe ver een voorbereiding gaat, maar die doktoren zijn dus net terug van een tocht van twee weken langs de route van de GS Trophy, om ziekenhuizen en plaatselijke doktoren te bezoeken. Er wordt niets aan het toeval overgelaten.

Wat ga jij er precies doen?

Ik rij namens Motor.NL mee met Team NL en zal hier elke dag verslag doen van hun verrichtingen. Als het goed is vind je hier vanaf maandag elke dag een video-update. Natuurlijk probeer ik ook Nikki van der Spek op de voet te volgen, die Neerlands’ trots in het eerste Female-team is.

Kun je al meer over de route vertellen?

Nee, die is nog diep geheim. Het enige wat ik weet is dat we van het noorden van het Noorder-eiland naar het zuidelijkste punt van het Zuider-eiland rijden, voornamelijk offroad natuurlijk. Onderweg zijn er tal van stages waar de landenteams opdrachten moeten doen. Die kunnen met navigeren te maken hebben, met motorbeheersing, met teamwork, etc. De optelsom van die stages bepalen de eindrangschikking, en dus zeker niet welk team het snelst van noord naar zuid is gereden.

En wanneer vliegen de deelnemers in?

Als het goed is, vanaf vandaag. Van Team NL en Nikki weet ik dat ze in het vliegtuig zitten. Maar, er zijn ook veel teams met problemen. Veel deelnemers hadden gisteren nog steeds geen visum en door het Corono-virus is de deelname van Team China helaas geannuleerd. Zonde! Alle motoren staan al klaar en ik heb gisteravond de mijne in ontvangst genomen. Alle journalisten krijgen één dag rij-training, omdat zij zich nou eenmaal niet via het kwalificatie-systeem hebben bewezen. Die dag training is vandaag, dus als je het goed vindt, ga ik even lekker ontbijten!

Eddie op de F850GS waarop hij zal meerijden met Team NL.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen