Aftellen naar de GS Trophy: de Nederlandse delegatie is in Basecamp!

Zondag start de BMW GS Trophy 2020 en Jaap, Xavier, Peet en Nikki zijn inmiddels aangekomen in het Basecamp. Met een flink slaapgebrek van de 36-uur durende reis, 12 uur tijdsverschil en zomerse temperaturen was het wel even omschakelen om vlot de tent op te kunnen zetten. Tijd voor een rustige acclimatisatie is er niet, want er is maar één dag om alles te regelen dat geregeld moet worden.

Het viertal heeft zaterdag een boel briefings, workshops en tal van andere plichtmatigheden op het programma staan. Één plichtmatigheid was een feestelijke: de officiële opening van de Trophy waarbij alle deelnemers hun ‘eigen’ F850GS in ontvangst namen. Een hele happening, met 23 teams en meer dan 40 nationaliteiten.

Van links naar rechts: Nikki, Peet, Xavier en Jaap.

Nikki laat dan ook niet echt merken last te hebben van de jetlag: ‘Nou, ik voel me ondanks de jetlag best lekker. Ik ging puur knock-out vannacht! Het was leuk om m’n damesteam weer te ontmoeten, ik kende ze natuurlijk al van de kwalificatie in Spanje. Ze komen uit Frankrijk en Colombia. Gelukkig staan we er allemaal hetzelfde in, gewoon relaxed en we maken er gewoon het beste van.’

De workshops en briefings van vandaag gaan over veiligheid en reglementen, maar ook over het inbouwen van de communicatiesetjes in helmen waardoor alle teamleden onderling kunnen communiceren. Morgen praten we je nog even bij, waarna de GS Trophy dan eindelijk van start gaat!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur