vrijdag 8 december 2023

Aftellen naar de GS Trophy: de Nederlandse delegatie is in Basecamp!

Zondag start de BMW GS Trophy 2020 en Jaap, Xavier, Peet en Nikki zijn inmiddels aangekomen in het Basecamp. Met een flink slaapgebrek van de 36-uur durende reis, 12 uur tijdsverschil en zomerse temperaturen was het wel even omschakelen om vlot de tent op te kunnen zetten. Tijd voor een rustige acclimatisatie is er niet, want er is maar één dag om alles te regelen dat geregeld moet worden.

Het viertal heeft zaterdag een boel briefings, workshops en tal van andere plichtmatigheden op het programma staan. Één plichtmatigheid was een feestelijke: de officiële opening van de Trophy waarbij alle deelnemers hun ‘eigen’ F850GS in ontvangst namen. Een hele happening, met 23 teams en meer dan 40 nationaliteiten.

Van links naar rechts: Nikki, Peet, Xavier en Jaap.

Nikki laat dan ook niet echt merken last te hebben van de jetlag: ‘Nou, ik voel me ondanks de jetlag best lekker. Ik ging puur knock-out vannacht! Het was leuk om m’n damesteam weer te ontmoeten, ik kende ze natuurlijk al van de kwalificatie in Spanje. Ze komen uit Frankrijk en Colombia. Gelukkig staan we er allemaal hetzelfde in, gewoon relaxed en we maken er gewoon het beste van.’

De workshops en briefings van vandaag gaan over veiligheid en reglementen, maar ook over het inbouwen van de communicatiesetjes in helmen waardoor alle teamleden onderling kunnen communiceren. Morgen praten we je nog even bij, waarna de GS Trophy dan eindelijk van start gaat!

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen