Afvalrace voor twee rijders van TeamNL

De Motocross of Nations (MXoN) vindt 28 en 29 september plaats op het TT Circuit in Assen. Nederland stelt een waar sterrenensemble op om de tweede plaats in de landenwedstrijd van afgelopen jaar te verbeteren. Niets minder dan goud is het doel en dat moet in het diepe zand van Assen ook kunnen.  Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff zijn zeker van hun plek. Calvin Vlaanderen en Roan van de Moosdijk moeten de komende tijd uitvechten wie de derde rijder van het team wordt.

Wie wordt rijder drie?
Grootste verrassing in de voorselectie is Roan van de Moosdijk. De achttienjarige Eindhovenaar komt uit in het Europees Kampioenschap waar hij aan de leiding gaat. Tijdens de finale van de Dutch Masters wist hij coureurs achter zich te laten die normaal gesproken in het WK uitkomen. Hij strijdt de komende weken met MX2-rijder Vlaanderen om de laatste plek in het team. De KNMV heeft nog een aantal trainingsdagen in het diepe zand gepland om te de meest geschikte kandidaat te vinden.

Historische gebeurtenis
Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff hebben hun portie blessureleed dit jaar wel gehad, maar zijn natuurlijk vaste waarden in het zachte zand.  En reken maar dat de tijdelijke baan in Assen zacht zal zijn om het thuisvoordeel maximaal uit te buiten. Hoge verwachtingen zijn daarom op hun plek voor deze MX of Nations. Dit jaar knokken zo’n veertig landen om de titel. Er wordt gereden in drie klasses: de MX1 (450cc), MX2 (250cc) en MX Open (450cc en 250cc). Elke coureur rijdt twee races. Wil je getuige zijn van een mogelijk historische gebeurtenis bestel dan hier je kaartjes.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.