zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Afvalrace voor twee rijders van TeamNL

De Motocross of Nations (MXoN) vindt 28 en 29 september plaats op het TT Circuit in Assen. Nederland stelt een waar sterrenensemble op om de tweede plaats in de landenwedstrijd van afgelopen jaar te verbeteren. Niets minder dan goud is het doel en dat moet in het diepe zand van Assen ook kunnen.  Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff zijn zeker van hun plek. Calvin Vlaanderen en Roan van de Moosdijk moeten de komende tijd uitvechten wie de derde rijder van het team wordt.

Wie wordt rijder drie?
Grootste verrassing in de voorselectie is Roan van de Moosdijk. De achttienjarige Eindhovenaar komt uit in het Europees Kampioenschap waar hij aan de leiding gaat. Tijdens de finale van de Dutch Masters wist hij coureurs achter zich te laten die normaal gesproken in het WK uitkomen. Hij strijdt de komende weken met MX2-rijder Vlaanderen om de laatste plek in het team. De KNMV heeft nog een aantal trainingsdagen in het diepe zand gepland om te de meest geschikte kandidaat te vinden.

Historische gebeurtenis
Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff hebben hun portie blessureleed dit jaar wel gehad, maar zijn natuurlijk vaste waarden in het zachte zand.  En reken maar dat de tijdelijke baan in Assen zacht zal zijn om het thuisvoordeel maximaal uit te buiten. Hoge verwachtingen zijn daarom op hun plek voor deze MX of Nations. Dit jaar knokken zo’n veertig landen om de titel. Er wordt gereden in drie klasses: de MX1 (450cc), MX2 (250cc) en MX Open (450cc en 250cc). Elke coureur rijdt twee races. Wil je getuige zijn van een mogelijk historische gebeurtenis bestel dan hier je kaartjes.

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen