zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Alcoholtester in Frankrijk verplicht UPDATE

UPDATE 6-2-2013
Het begint een lachertje te worden… De Franse overheid heeft besloten om de datum, waarop bekeurd gaat worden indien geen NF-gekeurde alcoholblaastest aanwezig is, uit te stellen. Dit meldt de ANWB op haar website. In eerste instantie zou er vanaf 1 november 2012 bekeurd gaan worden. Dat werd echter al snel 1 maart 2013. Nu is het zelfs zover dat er geen nieuwe datum bekend gemaakt is. We houden het nauwlettend in de gaten maar. Hopelijk komt van uitstel afstel.

UPDATE 25-4-2012
Inmiddels is er meer duidelijk over de eisen aan de alcoholtester. Het soort tester doet er niet toe aldus diverse Belgische websites. Het mag dus zowel een chemische zijn als een elektronische. De chemische zijn voor eenmalig gebruik en bestaan uit een zakje met een blaaspijpje. De elektronische versie is voor veelvuldig gebruik, maar is veel duurder…

De Fransen eisen wel dat het een geregistreerd en erkend merk is om zo zeker te zijn van de doeltreffendheid ervan. Wat de in Frankrijk verdeelde exemplaren betreft, moeten die de vermelding NF bevatten. De in het buitenland gekochte tests moeten aan bepaalde normen voldoen, welke precies volgen later. Waar de politie tussen 1 juli en 1 november enkel zal controleren en waarschuwen, worden vanaf 1 november boetes uitgedeeld aan wie niet kan bewijzen dat hij twee (!) erkende alcoholtests bij heeft.

BERICHT 7-3-2012
Niet alleen automobilisten maar ook bestuurders van een motorfiets en een scooter moeten in Frankrijk vanaf 1juli altijd een alcoholtester bij zich hebben. De nieuwe maatregel treft dus ook de vele motorrijders die in Frankrijk op vakantie gaan.

Frankrijk kampt met een toenemend aantal verkeersongevallen en neemt daarom maatregelen. Een ervan is de verplichte aanwezigheid van een alcoholtester in elk gemotoriseerd voertuig. Alleen wie een brommer of scootertje met een cilinderinhoud van minder dan 50 cc bestuurt, is vrijgesteld.

De maatregel verrast de 1,4 miljoen Franse motards. De Franse federatie van motorrijders is verbolgen omdat de overheid alleen repressieve maatregelen uitvaardigt. Ze heeft al opgeroepen tot een nationale betoging op 25 maart in Parijs. Maar bijna iedere motorrijder zal zich een alcoholtester moeten aanschaffen want ja, zover is Frankrijk niet…

Later meer!

Foto: ANP
Bron: nieuwsblad.be

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen