zaterdag 20 april 2024

Het nieuwe allroadrijden

Nieuw bij de allroadbanden is de Michelin Anakee III, een band die is ontwikkeld voor de euh.. ‘nieuwe allroadrijder’. Daarmee wordt bedoeld dat de band is gericht op een dikke 90 procent onroadgebruik, maar je er wel mee van het geasfalteerde pad af kunt. Dit is ook wel te zien aan het profiel, waar nog maar met moeite een allroadpatroon in te herkennen is.

Toch is de band volgens Michelin nog prima geschikt hiervoor door gebruik van de schuine stukjes in de groeven. Hierdoor blijft de stabiliteit van het rubber namelijk gewaarborgd voor een onder alle omstandigheden snaarstrakke rit. Bovendien zorgt een nieuwe silicaverhouding voor een nog slijtvaster rubber én is daarbij de grip (met name nat) zelfs verbeterd. Dan zijn er nog behendig sturen en stabiliteit en wij vragen ons af waarom de halve wereld niet inmiddels met deze nieuwe band rondrijdt.

De Anakee heeft onder helling een groter contactvlak dan zijn voorganger, waardoor de band dus ook beter geschikt is voor de toegenomen vermogens van de nieuwe generatie zware allroads.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen