Het nieuwe allroadrijden

Nieuw bij de allroadbanden is de Michelin Anakee III, een band die is ontwikkeld voor de euh.. ‘nieuwe allroadrijder’. Daarmee wordt bedoeld dat de band is gericht op een dikke 90 procent onroadgebruik, maar je er wel mee van het geasfalteerde pad af kunt. Dit is ook wel te zien aan het profiel, waar nog maar met moeite een allroadpatroon in te herkennen is.

Toch is de band volgens Michelin nog prima geschikt hiervoor door gebruik van de schuine stukjes in de groeven. Hierdoor blijft de stabiliteit van het rubber namelijk gewaarborgd voor een onder alle omstandigheden snaarstrakke rit. Bovendien zorgt een nieuwe silicaverhouding voor een nog slijtvaster rubber én is daarbij de grip (met name nat) zelfs verbeterd. Dan zijn er nog behendig sturen en stabiliteit en wij vragen ons af waarom de halve wereld niet inmiddels met deze nieuwe band rondrijdt.

De Anakee heeft onder helling een groter contactvlak dan zijn voorganger, waardoor de band dus ook beter geschikt is voor de toegenomen vermogens van de nieuwe generatie zware allroads.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.