13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Alleen motorfietsen nog gratis over autobahn

In navolging van Zwitserland en Oostenrijk, gaat Duitsland ook een tolvignet invoeren. Begin 2016 moeten buitenlandse bestuurders eerste de portemonnaie openen alvorens de banden op Duits wegennet te laten rollen.

In eerste instantie wordt het vignet voor vrachtverkeer ingevoerd, daarna voor automobilisten. Al met al moet het voor de Duitsers twee miljard in het laatje brengen voor onderhoud aan de wegen. De Duitsers zelf betalen ook tol, maar worden gecompenseerd met een verlaagde wegenbelasting.

De ANWB stelt zich fel tegen het plan, net zoals vorig jaar, toen in België soortgelijke plannen werden ontvouwen die vooralsnog opzij geschoven zijn.

Toch, we zien er de voordelen wel van in:

1. Motorrijders blijven buiten schot!

2. Minder Nederlandse caravans, dus beter doorrijden!

3. 2 miljard extra voor superstrak asfalt!

 

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen