vrijdag 26 april 2024

Alleen motorfietsen nog gratis over autobahn

In navolging van Zwitserland en Oostenrijk, gaat Duitsland ook een tolvignet invoeren. Begin 2016 moeten buitenlandse bestuurders eerste de portemonnaie openen alvorens de banden op Duits wegennet te laten rollen.

In eerste instantie wordt het vignet voor vrachtverkeer ingevoerd, daarna voor automobilisten. Al met al moet het voor de Duitsers twee miljard in het laatje brengen voor onderhoud aan de wegen. De Duitsers zelf betalen ook tol, maar worden gecompenseerd met een verlaagde wegenbelasting.

De ANWB stelt zich fel tegen het plan, net zoals vorig jaar, toen in België soortgelijke plannen werden ontvouwen die vooralsnog opzij geschoven zijn.

Toch, we zien er de voordelen wel van in:

1. Motorrijders blijven buiten schot!

2. Minder Nederlandse caravans, dus beter doorrijden!

3. 2 miljard extra voor superstrak asfalt!

 

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen