Alleen motorfietsen nog gratis over autobahn

In navolging van Zwitserland en Oostenrijk, gaat Duitsland ook een tolvignet invoeren. Begin 2016 moeten buitenlandse bestuurders eerste de portemonnaie openen alvorens de banden op Duits wegennet te laten rollen.

In eerste instantie wordt het vignet voor vrachtverkeer ingevoerd, daarna voor automobilisten. Al met al moet het voor de Duitsers twee miljard in het laatje brengen voor onderhoud aan de wegen. De Duitsers zelf betalen ook tol, maar worden gecompenseerd met een verlaagde wegenbelasting.

De ANWB stelt zich fel tegen het plan, net zoals vorig jaar, toen in België soortgelijke plannen werden ontvouwen die vooralsnog opzij geschoven zijn.

Toch, we zien er de voordelen wel van in:

1. Motorrijders blijven buiten schot!

2. Minder Nederlandse caravans, dus beter doorrijden!

3. 2 miljard extra voor superstrak asfalt!

 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.