20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

Alles over de Ducati Streetfighter V4 op 25 maart

Met het annuleren van de perslancering op het circuit van Ascari in Spanje, bleef de Ducati Streetfighter V4 nog even in de luwte. Ducati maakt dat nu – deels – goed met een live-presentatie op woensdag 25 maart aanstaande.

Via een livestream op zowel Ducati’s website, haar Facebook-pagina als ook op YouTube vertelt Ducati ons op 25 maart alles wat we maar moeten weten over de nieuwe Streetfighter V4 en Streetfighter V4S. De livestream begint woensdag om 18.30u.

Bij de presentatie vertellen de ingenieurs en de mensen die hem gemaakt hebben je alles over de nieuwe Ducati Streetfighter V4. Daarmee belooft het nu al een interessante livestream te worden. Het enige antwoord op de vraag ‘waarom?’ achter Ducati nieuwe en meest extreme naked lijkt namelijk ‘…omdat het kan!’ te zijn. Desondanks zal er meer achter zitten.

Er is namelijk geen ander merk wat momenteel een nakedbike produceert met 208 pk, 123 newtonmeter koppel, een drooggewicht van 178 kilo en vleugels die bij 270 kilometer per uur maar liefst 28 kilo downforce creëren… Wat uitleg is zodoende welkom.

Hoe lang de presentatie gaat duren, wie er aan het woord komen en wat er precies aan nieuwe informatie bekend wordt, is ongewis. Daarvoor moet je toch echt woensdag je internet, YouTube- of Facebook-app maar openzetten.

Niet geheel verwonderlijk dus ook dat Ducati de Streetfighter V4-presentatie aankondigt onder de kop ‘Onze passie stopt nooit’.

Des Ducati’s zal de presentatie wel weer een waar Italiaanse pronkstukje worden. Zeker gezien de huidige situatie in Italië, waar de motorindustrie door het Coronavirus nagenoeg geheel stil is komen te liggen. Om die reden alleen al zal men in Bologna niet schromen de Italiaanse passie door te laten schemeren. Niet geheel verwonderlijk dus ook dat Ducati de Streetfighter V4-presentatie aankondigt onder de kop ‘Onze passie stopt nooit’. Waarvan akte, hoor.

Voor nu dus is het dus nog even afwachten. Zet in elk geval woensdag 25 maart, 18.30 uur maar vast in je agenda.

Foto’s: Ducati

Nick Enghardt
Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen