vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Als de specs waar zijn is de Ultraviolette F77 echt spectaculair

De Ultraviolette F77 is een in India gebouwde motor waaraan al een paar jaar wordt gesleuteld. Het blok van de F77 zou goed zijn voor 34 pk en een alles vernietigende 447 Nm. Da’s ongeveer het dubbele van de nieuwe Triumph Rocket III…!

Dat kan niet, zou je denken. Maar in de wereld van elektrische aandrijving is alles mogelijk. De F77 ziet er misschien een beetje uit als een afgeslankte versie van de Vector van het onlangs opgedoekte Arc, maar is toch echt een volledig Indiaas project. Dat de F77 juist daar is bedacht komt omdat de Indiase markt voor motoren onder de 500cc reusachtig is.

Afgaand van de bestaande foto’s kun je net zo goed stoppen. Daar kun je niets aan zien. Maar als je wat met photoshop aan de slag gaat en de boel hier en daar at bijlicht, krijg je toch wel iets meer te zien dan wat vage lijntjes.

Vanaf de voorzijde bekeken heeft de F77 wel wat van een KTM Duke. Brandstoftank en zadel lijken wel heel erg geïnspireerd op wat KISKA Design uit de toverdoos haalt. De website van Ultraviolette F77 is op z’n zachts gezegd ietwat onduidelijk, maar dat moet op 13 november anders zijn. Dan maar weer eens kijken wat er over blijft van die 447 Nm en de acceleratie van 0-100 in 3 seconden uit een elektrisch equivalent van 34pk…

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen