maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Amper tijdwinst bij 130

Het was groot feest toen bekend werd dat 130 kilometer per uur de norm werd op de Nederlandse snelwegen. Maar is dat terecht? Als weggebruikers 130 kilometer per uur mogen rijden over de snelweg A18, boeken zij exact 43 seconden tijdswinst. Dat blijkt uit een meting van De Gelderlander. Het stuk van de A18 waar de snelheid straks met 10 kilometer per uur wordt verhoogd is tussen Varsseveld en Didam, een wegdeel van toch nog altijd 20,8 kilometer lang.

Maar er zijn meer zorgen. Onze weggebruikers worden steeds ouder en voor flink wat zestigplussers is 120 al een flinke beproeving, meldt RTL. Toch ziet de belangenorganisatie ANBO weinig problemen. Liesbeth Boerwinkel: "Ouderen zijn net als andere weggebruikers. Ze rijden misschien wel wat behoedzamer."

Uit onderzoek blijkt dat de hogere maximumsnelheid zonder maatregelen kan leiden tot per jaar 3 tot 7 meer verkeersdoden en 17 tot 34 meer gewonden. Omdat minister Schultz de dalende trend van verkeersslachtoffers wil vasthouden, trekt ze 85 miljoen uit voor verbetering van de verkeersveiligheid. De vraag is maar of ze dat voor september allemaal geregeld krijgt.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen