maandag 29 mei 2023

BMW op recordkoers

Het is echt niet allemaal kommer en kwel in de motorwereld. Soms is er een lichtpuntje, zoals BMW. Gerekend tot eind november heeft de Duitse fabrikant nu al 100.054 motorfietsen verkocht. Vorig jaar waren dat er met nog één maand te gaan ´slechts´ 94.283.

Wereldwijd komt dit uit op een toename van 6,1 procent. Ook mooi is dat BMW nu al 2.007 motoren meer verkocht heeft dan vorig jaar. De verwachting is dat er in totaal 103.000 motorfietsen afgeleverd gaan worden. Dit zou een record zijn.

Husqvarna heeft het zwaar. Er werden in de eerste elf maanden van 2011 maar 7.956 stuks verkocht. Vorig jaar waren dat er 10.266. In november ging het zelfs van 1.650 naar 1.181 leveringen, een dikke afname van 28.4 procent. Misschien dat de onlangs nieuw gepresenteerde modellen hier iets aan kunnen gaan doen. Het lijkt in ieder geval nu of nooit te zijn voor Husky. Alweer…
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image