maandag 30 januari 2023

Anti-motor-proef Zuiderdijk bijna ten einde

Nog één weekeinde volhouden en dan zijn we weer welkom op de West-Friese Zuiderdijk. Dan loopt namelijk een soort van anti-motor-proef van twee maanden af. In die twee maanden waren motorrijders in het weekeinde niet welkom op de bochtige en dus zeer geliefde dijk.

Het Hoogheemraadschap besloot volgens NH Nieuws tot deze proef nadat er heel vaak geklaagd werd over geluidsoverlast van motoren. En van auto’s dan? Of van grote groepen wielrenners dan? Of van wat dan ook. Nee, echt enkel over de geluidsoverlast van motoren.

Binnenkort ontvangen buurtbewoners een enquête om te zo te zien hoe de proef ervaren is. Van de resultaten van die enquête hoeven we niet veel positiefs te verwachten, want in gesprek met NH Nieuws lieten bewoners eerder al weten ‘onrustig en gestrest’ te worden van de vele motoren terwijl andere bewoners zelfs zouden wegvluchten in de weekenden… Ja, echt…

Als de resultaten van de enquête bekend zijn, gaat de gemeente kijken wat te doen. Het zou zomaar kunnen dat in de zomer van 2021 de dijk helemaal afgesloten wordt voor motorrijders. Een ongekend doemscenario.

We houden het nauwlettend in de gaten.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen