Norton, made in India?

Bloomberg, een enorm Amerikaans nieuwsmediabedrijf, schrijft dat het Indiase conglomeraat TVS Motors tot de potentiële bieders behoort die Norton Motorcycles in de gaten houden. Norton vroeg in januari uitstel van betaling aan en ging niet veel later failliet.

Norton beweert dat het in onderhandeling is met kopers, een waarvan de activa zo groot zijn dat ze miljoenen euro’s schuld kunnen overnemen. Een paar miljoen euro zal de op twee na grootste motorfietsfabrikant van India niet deren. TVS heeft een geschiedenis van partnerschappen met andere bouwers opgebouwd. BMW bijvoorbeeld laat de G310 R en GS ook door TVS bouwen, in de fabriek in Chennai.

Wie nog een stok tussen de spaken kan steken, is volgens verschillende bronnen Norton CEO Stuart Garner zelf. Die heeft de rechten op de 961 twin al verkocht aan een Chinese fabrikant, maar de merknaam – het belangrijkste onderdeel van Norton nog niet.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?