maandag 27 mei 2024

Norton, made in India?

Bloomberg, een enorm Amerikaans nieuwsmediabedrijf, schrijft dat het Indiase conglomeraat TVS Motors tot de potentiële bieders behoort die Norton Motorcycles in de gaten houden. Norton vroeg in januari uitstel van betaling aan en ging niet veel later failliet.

Norton beweert dat het in onderhandeling is met kopers, een waarvan de activa zo groot zijn dat ze miljoenen euro’s schuld kunnen overnemen. Een paar miljoen euro zal de op twee na grootste motorfietsfabrikant van India niet deren. TVS heeft een geschiedenis van partnerschappen met andere bouwers opgebouwd. BMW bijvoorbeeld laat de G310 R en GS ook door TVS bouwen, in de fabriek in Chennai.

Wie nog een stok tussen de spaken kan steken, is volgens verschillende bronnen Norton CEO Stuart Garner zelf. Die heeft de rechten op de 961 twin al verkocht aan een Chinese fabrikant, maar de merknaam – het belangrijkste onderdeel van Norton nog niet.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen