Aprilia RS 660 betrapt tijdens testsessies

De Aprilia RS 660 is betrapt tijdens tests op een circuit. Tenminste: dat zou je kunnen afleiden uit de foto’s die op Facebook zijn verschenen. Met excuus voor de slechte kwaliteit van de foto’s.

De twee betrapte Aprilia RS 660’s, waarvan een in een straatuitdossing en de ander in racetrim, zien er heel productierrijp uit. Zo zeer dat je zou verwachten dat het model in 2020 op de Europese wegen verschijnt.

Zoals je weet heeft de RS 660 een parallel-twin blok, die is gebaseerd op de V4 van de RSV4-superbike. Eenvoudig gesteld zijn van dat V4 blok de achterste cilinders verwijderd. De inhoud is onbekend, maar gelet op de modelnaam zou dat in der buurt van de 660cc kunnen liggen.

Dat zou op zich ook weer merkwaardig zijn. De Tuono en de RSV4 hebben immers een cilinderinhoud van 1.078cc…

Wat het vermogen betreft, gokken we op rond de 100pk. Met dat vermogen zou de Aprilia RS 660 klaar zijn om de categorie supertwins eens goed op z’n kop te zetten. De klasse wordt nu nog gedomineerd door de Ninja 650.

Dat de Aprilia RS 660 is uitgerust met het robuuste APRC-elektronicapakket zou wel eens heel goed kunnen uitpakken. Het pakket met heel veel geavanceerde hulpmiddelen werd oorspronkelijk gebouwd voor het RSV4-platform, waarmee de RS 660 dus een nauwe relatie heeft.

Verrassende verkoopprijs?

Wat de prijs betreft is de verwachting dat de Aprilia de Kawasaki niet in de wielen rijdt. Kawasaki houdt er een agressief prijsbeleid op na en durft de prijs ook te verlagen om het marktaandeel te verdedigen. Aprilia heeft veel minder financiële mogelijkheden. Die moet overtuigen met wat de motor kan en heeft.

De uiteindelijke prijs van de RS 660 kan lager uitvallen wanneer Aprilia besluit om rond het blok een hele familie te bouwen, van supersport tot adventure. Zo kunnen ze de ontwikkelingskosten breder uitsmeren en wordt de terugverdientijd verkort.

Daarentegen hanteert moedermaatschappij Piaggio tegenwoordig ook een wat agressiever prijsbeleid. Zoals je gemerkt hebt aan de recent geïntroduceerde Moto Guzzi V85 TT, die in de USA voor €10.500,- wordt aangeboden. Dat zal niet de prijs zijn in Nederland, maar het geeft wel een richting. Wij gokken tussen de 13 – 14.000 euro.

Bron: moto.it

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?