Aprilia RS660: opvallende aerodynamica

Aprilia heeft met de RS660 een bijzondere concept gebouwd. Kuipdelen van de RS660 passen zich aan de omstandigheden aan.

Aprilia Active Aerodynamica (A3) heet het principe waarmee Aprilia in de toekomst de aerodynamica van hun modellen wil verbeteren. Het gaat om vleugelachtige (winglets) kuipdelen die met behulp van een aantal parameters elektronisch te verstellen zijn. Dat zou automatisch moeten gebeuren.

Het blok van de RS660, dat dragend in een aluminium frame hangt, is de helft van een RSV4 blok. Met dien verstande: de voorste helft van een RSV4. In feite ontstaat er zo een paralleltwin.

De RS660 concept staat aan de wieg van een serie motoren waarmee Aprilia in de toekomst hoopt te scoren in een marktsegment waarin het nu nog nauwelijks aanwezig is.

2019 Aprilia RS660 Concept

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?