13 C
Nederland
maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Kymco SuperNEX: onverwachts genoegen

Kymco, uit Taiwan, staat beter bekend als producent van scooters. Dat is op de EICMA van dit jaar anders. Op de Kymco-stand stond zo maar de SuperNEX te pronken. Een elektrische motorfiets met een zesversnellingsbak en een topsnelheid van 250 km/u. Die snelheid bereikt de SuperNEX in een luttele 10,9 seconden.  En meer weten we er nog niet over.

Wel zijn er een paar interessante functies die Kymco wel wilde delen. Daaruit zou kunnen blijken dat de SuperNEX meer is dan slechts een stunt om de pers te halen. Als eerste is er het Kymco FEP , elektronicapakket. De afkorting staat voor Full Engagement Performance en het omvat verschillende hulpmiddelen als launchcontrol, tractie controle en een aantal rij-modi. Het FEP niveau kan op de wensen van de berijder worden aangepast.

De SuperNEX heeft een slipkoppeling en je schakelt door de versnellingsbak zonder schakelpedaal. Het geluid dat de motor produceert, wordt versterkt. En wel in die mate dat de berijder hoort wanneer er geschakeld wordt.

Kymco heeft voor de SuperNEX ook mooie spullen gebruikt. Zoals de remmen van Brembo en de vesting van Öhlins. Of het aluminium double sparframe. De stroomlijn ziet er ook aantrekkelijk uit. Maar… we hebben de SuperNEX behalve in de video tijdens de presentatie nergens in het echt gezien.

Maar goed: het zou toch geweldig zijn wanneer uit het niets een merk als Kymco de voltallige motorindustrie weet te verassen met een serieuze elektrische supersport… Behalve Harley-Davidson – introduceerde in Milaan de LiveWire – geven de andere grote merken nog niet thuis.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen