Aprilia’s nieuwe mini-avonturier: Terra 250

De Terra 250 komt niet uit de lucht vallen. In Azië rijdt al de tamelijk succesvolle Terra 150 rond. Aprilia koestert dat succes en wil het natuurlijk het liefst uitbouwen. Dus bereidt Aprilia zich op de lancering van een 250cc versie van zijn dual-sport machine. De foto ervan vonden we op newmotor.com.cn.

De Aprilia Terra 250 zou worden aangedreven door dezelfde 249cc eencilinder als in de sportieve GPR250. Het blok zou 26 pk moeten leveren bij 9.000 tpm en een maximum koppel van 22 Nm bij 7.500 tpm. Dat zijn mooie waardes. Verder natuurlijk lange veerwegen, gespaakte 18 inch voor- en 17 inch achtervelgen, noppenbanden en een kloeke uitlaat.

De echte vraag is of we deze motor ook in Europa gaan zien. Dat is het onwaarschijnlijk. De Terra 150 is exclusief in Azië uitgebracht. Dus zal de 250-versie waarschijnlijk ook z’n sporen ploegen op een of andere Aziatische junglepad.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?