donderdag 9 mei 2024

Archangel van Ransom Motorcycles – Uniek meesterwerk op twee wielen

In de wereld van motorfietsen zijn er machines die indruk maken, niet alleen door hun prestaties, maar ook door hun uniciteit en vakmanschap. De Archangel van Ransom Motorcycles belichaamt precies dat – het is geen gewone motorfiets die je zomaar bij een dealer vindt. Het is eerder het resultaat van jarenlange passie en vakmanschap en zou rechtstreeks uit het populaire videospel Cyberpunk 2077 kunnen komen. Met een prijs die zich in het bereik van sommige supersportwagens bevindt – afhankelijk van de individuele uitrusting kunnen de kosten snel oplopen tot in de zes- tot zevencijferige range (in dollars) – staat de Archangel voor exclusiviteit en luxe op twee wielen.

Kunstwerk van aluminium en chroom-molybdeenstaal

De Archangel is een toonbeeld van vakmanschap. Gemaakt van met de hand gevormd aluminium en chroom-molybdeenstaal, valt deze motorfiets op door zijn indrukwekkende silhouet dat zich uitstrekt van de voorkant tot aan het achterwiel, inclusief de enkelvoudige achterbrug. Hierdoor lijkt de motorfiets als gegoten te zijn. De absolute blikvanger is de voorkant, uitgerust met een verborgen led-koplamp die pas tevoorschijn komt wanneer het neusgedeelte van de Archangel naar voren en naar beneden schuift. De harmonieus geïntegreerde koellichamen met vleugels verhogen niet alleen de esthetiek, maar ook de prestaties door extra neerwaartse druk.

Het hart met racegenen

De Archangel wordt aangedreven door een 185 pk (137 kW, 183 pk) sterke viercilinder van ongeveer 1000 cc, die bij 13.000 tpm zijn volledige vermogen levert. De krachtpatser komt waarschijnlijk uit een Japanse sportmotor, maar de maker achter Ransom Motorcycles, W. Robert Ransom, houdt de exacte herkomst geheim om de individualiteit van elke Archangel te behouden. Met een gewicht van solide 200 kg en een speciaal aangepaste luchtgeveerde ophanging die tot 11,4 cm in hoogte verstelbaar is, is de Archangel misschien geen lichtgewicht, maar biedt hij indrukwekkende prestaties en een unieke rijervaring.

De indrukwekkende achterband van 300 mm breed geeft de Archangel niet alleen een krachtige uitstraling, maar zorgt ook voor buitengewone tractie. De voorkant wordt gekenmerkt door een agressieve, verlengde voorvork die, zoals Ransom zelf opmerkt, enige behendigheid van de bestuurder vereist om de machine te kunnen manoeuvreren.

Het onconventionele naar buiten gebogen titanium uitlaatsysteem is niet alleen een optisch statement, maar benadrukt ook het individuele karakter van de Archangel en zijn streven om zich te onderscheiden van de massa.

Niet alleen bedoeld voor op de weg

Ransom ziet zijn creaties als rijdende kunstwerken en richt zich daarmee op een klantenkring die iets bijzonders zoekt. De Archangel is meer dan alleen een motorfiets; het is een statement op het gebied van design en vakmanschap. Met zijn buitengewone verschijning en krachtige techniek combineert deze motor de fascinatie van het motorrijden met de luxe van een exclusief kunstobject waarvoor je echter ook de bijbehorende prijs moet betalen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen