zondag 12 mei 2024

Veiling van iconische Easy Rider-Harley

Op 12 maart vindt er een veiling plaats waarin een illustere hoofdrolspeler te bewonderen zal zijn: de meest iconische motorfiets uit de filmgeschiedenis, de Harley-Davidson die schitterde in de film Easy Rider uit 1969. Er wordt verwacht dat deze veiling veel belangstelling zal trekken.

Het evenement, georganiseerd door PropstoreAuction, een specialist in grote veilingen, zal ook live worden gestreamd. Gedurende drie dagen zullen er diverse objecten, kledingstukken en artefacten die gebruikt zijn in talloze films, worden aangeboden aan verzamelaars en liefhebbers. Enkele hoogtepunten zijn onder andere de gitaar van Marty McFly (Michael J. Fox) uit Back to the Future en verschillende kledingstukken die gebruikt zijn in de film. Om er slechts een paar te noemen: een kostuum uit Armageddon (1998), de met handtekening gesigneerde handschoen van Joker gespeeld door Jack Nicholson in Batman uit 1989, de ‘monsters’ uit Alien en nog veel meer verzamelobjecten.

Wereldwijde impact

Onder deze indrukwekkende items staat één motorfiets opvallend hoog verheven: de Harley-Davidson die werd gebruikt in Easy Rider, het cultfilmepos uit eind jaren 60. Laten we niet vergeten dat deze film twee Academy Awards-nominaties ontving, een prijs won op het Cannes Film Festival en is opgenomen in het National Film Registry van de Library of Congress vanwege zijn impact op de motorcultuur wereldwijd.

De motorfiets is voorzien van een Harley-Davidson Panhead, een verchroomd star frame, een hoog sissy bar (rugsteun) en een iconische brandstoftank beschilderd met de Stars & Stripes, geïnspireerd op de oorspronkelijke Captain America-strip. Bovendien prijkt de handtekening van Peter Fonda op de motorfiets, die niet alleen de hoofdrol speelde in deze film, maar ook eigenaar was van deze motorfiets die hij volgens zijn eigen wensen liet bouwen.

De startprijs van de veiling is 100.000 dollar, maar het valt te verwachten dat er veel gepassioneerde verzamelaars zullen strijden om dit model in huis te halen. De motorfiets heeft namelijk recentelijk in een museum in de VS gestaan. We hoeven alleen nog maar af te wachten wat er de komende dagen gaat gebeuren. Als je geïnteresseerd bent, moet je snel handelen! Eerst registreer je je op de website van Propstore Auction en vervolgens bij elke bieding probeer je om steeds weer hoger te gaan: wie biedt meer?

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen