zondag 19 mei 2024

Barn Find zonder schuur: enorme verzameling motorfietsen gevonden!

Het zijn gouden tijden voor zogenaamde barn finds. Maar in de +100-jarige motorgeschiedenis zullen er altijd schuurtjes blijven bestaan waar ooit ‘iets’ is weggezet. En als er geen schuurtjes meer zijn, parkeer je ze gewoon een boerenerf.

YouTubers van de videokanalen Auto Archaeology en FlatBroke Garage stuitten eind 2022 op een erf in de zuidoostelijke hoek van Tennessee, ergens ten zuiden van Chattanooga. De eigenaar was ooit een Honda-monteur geweest en blijkbaar ook een groot verzamelaar van alles wat met motoren te maken heeft. 

Schuurvondst: hoe vijf containers vol Britse motorfietsen naar Groot-Brittannië gingen

Zijn grondgebied beslaat meerdere hectaren, met verschillende voertuigen losjes gegroepeerd in hun eigen territorium. De plek waar de motorfietsen staan, beslaat minstens een hectare en de eigenaar denkt dat er meer dan 3.000 motorfietsen, scooters en driewielers staan. Tussen de vegetatie!

De meeste motoren en onderdelen lijken Japans, van wat je in deze video’s kunt zien. Er is minstens één Benelli-tank te zien, en met zoveel motoren op het terrein zijn er waarschijnlijk nog meer machines die niet door Honda, Yamaha, Kawasaki of Suzuki zijn gemaakt. Het merendeel van wat je hier kunt zien zijn Japanse motoren uit de jaren ’70 en ’80, samen met een beetje uit de jaren ’60.

Als je naar al deze motoren word je toch een beetje verdrietig omdat ze duidelijk te lang in de natuur hebben gestaan. Maar er is ook goed nieuws. Zowat alles wat je ziet is te koop. Bij interesse neem je contact op met Jeff op thecommongear@gmail.com.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen