13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Battle of the Kings 2019: H-D Capital Brussels

Net als in eerdere edities van de H-D Battle of the Kings is ook de Brusselse H-D dealer Capital Brussels er weer bij. Met hun unieke chopper ‘Green Splitter’ op basis van een Harley-Davidson Street Bob verwachten zij hoge ogen te gooien.

General Manager van H-D Capital Brussels, Ronald Bernearts, vertelt: ‘Wij hebben inspiratie gevonden bij de klassieke choppers uit de jaren ’70. Maar er mochten ook wel wat bobber-invloeden in zitten en we wilden een machine bouwen die eer doet aan onze stad, Brussel. En denk je Brussel dan denk je files op de Ringweg. Daarom besloten we een lange, smalle lane splitter te maken, waarmee je goed tussen die files door kunt komen.’ Het resultaat is een waanzinnige, old-school chopper/bobber, waar je eindeloos nieuwe custom details in kunt ontdekken. Zo zijn de spatborden verwijderd en heeft hij achter een custom achterwiel-hugger spatbord gekregen, met daarboven een zelfgemaakte sissy bar.

Ook de upswept uitlaten zijn zelf gemaakt en vervolgens getapet. De hele machine ging 3 cm omlaag en kreeg klassieke ballonbanden, met aan de achterkant een dicht achterwiel. Een apehanger-stuur en optisch zwevend zadel maakten het verhaal compleet, waarna de lakspecialisten van Paint Atelier de vrije hand kregen om de creatie van kleur te voorzien. Het werd een combinatie van groene metal flake lak en matzwart, wat de machine een klassieke look met een modern randje geeft. Ronald Bernearts: ‘Het resultaat mag er zijn, toch? Wij kunnen niet wachten om de Green Splitter aan het publiek te presenteren. We kijken uit naar een mooie Battle!’

Laat je stem horen

Voordat H-D Mons zich tot Custom King 2019 kan laten kronen heeft hun Renew the Ride custom nog een lange weg te gaan. Zo moet de machine eerst de Benelux-competitie zien te winnen. Tot 14 februari kan het publiek nog stemmen, waarna de winnaar van de Benelux op vrijdag 15 februari bekendgemaakt op de Harley-Davidson stand op de Motorbeurs Utrecht. Daarop gaan de nationale winnaars de strijd aan in een finale showdown. De selectie en kroning van de overall Custom King 2019 vindt in november plaats op de EICMA in Milaan, waar de creaties van alle finalisten zij aan zij te bewonderen zijn.

Stem hier!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen