13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Battle of the Kings 2019: H-D Mons

En net als in eerdere edities is ook H-D Mons er weer bij. Met hun old-school creatie op basis van een Sportster Forty-Eight verwachten zij hoge ogen te gaan gooien.

Voor het team van H-D Mons onder leiding van Workshop Supervisor Xavier Michel was het uitgangspunt voor deze custom direct duidelijk. Hij vertelt: ‘We hebben Renew the Ride als concept genomen. Dat betekende voor ons een minimalistische, old-school look, maar dan met alle techniek van vandaag en zonder in te boeten op comfort of veiligheid.’ Het resultaat is een op het oog volledig gestripte machine waar geen grammetje vet of franje op zit. Maar laat je niet misleiden door de cleane look, want alles wat je op een moderne motorfiets verwacht zit er gewoon op. Maar dan vakkundig weggewerkt. Zo zitten de achterknipperlichten in de achterbrug verwerkt en die aan de voorkant in de spiegeltjes. De machine kreeg een als carburateur vermomd luchtfilter, maar behield uiteraard de moderne brandstofinjectie.

Voor nog wat extra klassieke stijl werd de voorvork omgedraaid, waardoor de originele remklauw nu – net als vroeger – aan de voorkant van de vorkpoot zijn tanden zet in de remschijf. Het Hollywood-stuur is eveneens een verwijzing naar vervlogen tijden, net als de ouderwetse rem- en koppelingshendels, die aan de buitenkant scharnieren. De originele uitlaten werden flink ingekort, enigszins verbogen en – net als op de klassieke Shovelheads – voorzien van een inox buis. De stijlvolle spaakwielen met ballonbanden komen van een Sportster Custom. Als finishing touch kreeg de machine een bewerking waardoor het lijkt alsof hij volledig verroest is, waarna een hoogglans laklaag dat proces op de juiste moment bevroor. Michel en zijn team zijn heel blij met het eindresultaat. ‘We zijn ervan overtuigd dat we ver kunnen komen, maar het laatste woord is nu aan het publiek. We zijn benieuwd!’

Nog een weg te gaan

Voordat H-D Mons zich tot Custom King 2019 kan laten kronen heeft hun Renew the Ride custom nog een lange weg te gaan. Zo moet de machine eerst de Benelux-competitie zien te winnen. Tot 14 februari kan het publiek nog stemmen, waarna de winnaar van de Benelux op vrijdag 15 februari bekendgemaakt op de Harley-Davidson stand op de Motorbeurs Utrecht. Daarop gaan de nationale winnaars de strijd aan in een finale showdown. De selectie en kroning van de overall Custom King 2019 vindt in november plaats op de EICMA in Milaan, waar de creaties van alle finalisten zij aan zij te bewonderen zijn.

Stem hier!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.