zaterdag 20 april 2024

Belgen schieten met scherp

Ze zijn het een beetje zat in België, al die buitenlandse verkeersdeelnemers die op hoge snelheid door hun land jakkeren, onderweg naar Frankrijk of een ander vakantieoord. In 2014 werden er bijna 300.000 boetes aan buitenlanders opgelegd en dat zijn er 100.000 meer dan in 2013. Dit komt mede doordat de Belgische politie elk jaar strenger controleert, maar de stijging van het aantal boetes voor buitenlanders dan voor Belgen is opvallend hoog.

Dat laatste is waarom de federale wegpolitie het hoog tijd vindt voor een campagne die is gericht op buitenlandse verkeersdeelnemers. Het Nieuwsblad bericht dat het vooral Nederlanders zijn, waaraan in het afgelopen jaar de boetes werden uitgedeeld. ‘Er rijden dan ook procentueel veel Nederlanders over onze wegen. Als ze bijvoorbeeld op vakantie gaan, moeten ze bijna altijd door ons land’, zegt Michaël Jonniaux van de federale wegpolitie.

Door een campagne te starten wil de federale wegpolitie Nederlanders waarschuwen voor de controles die elk jaar scherper worden. ‘Wij zijn voor elk initiatief dat een positief effect kan hebben op de verkeersveiligheid’, stelt Jonniaux.‘Want voor alle duidelijkheid: hoe minder boetes we moeten uitschrijven, hoe beter. Dat betekent dat bestuurders zich aan de wegcode houden.’

Kortom: een beetje rust in je rechterpols kan een vervelende vakantieboete voorkomen, want de Belgen schieten met scherp!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen