13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

België mag boetes Nederlanders niet innen

Huh? Er is toch een nieuw computersysteem dat de gegevens uitwisseling gemakkelijk regelt? Ja, klopt! Maarrr België heeft geen verdrag met Nederland dat dit juridisch mogelijk maakt. Althans, dat weet Het Laatste Nieuws, een Vlaamstalige krant, woensdag te melden.

Het systeem mag dus niet meer worden gebruikt. Via het Belgisch parket kan een Nederlander alsnog een boete opgelegd krijgen, maar volgens een woordvoerster van de federale politie is dat een omslachtige procedure die niet voor de hand ligt.

België hoopt nog dit jaar een verdrag met Nederland te sluiten. In 2014 wordt een Europees verdrag verwacht. Wij hopen dat het nog even duurt…

Bron en foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen