België mag boetes Nederlanders niet innen

Huh? Er is toch een nieuw computersysteem dat de gegevens uitwisseling gemakkelijk regelt? Ja, klopt! Maarrr België heeft geen verdrag met Nederland dat dit juridisch mogelijk maakt. Althans, dat weet Het Laatste Nieuws, een Vlaamstalige krant, woensdag te melden.

Het systeem mag dus niet meer worden gebruikt. Via het Belgisch parket kan een Nederlander alsnog een boete opgelegd krijgen, maar volgens een woordvoerster van de federale politie is dat een omslachtige procedure die niet voor de hand ligt.

België hoopt nog dit jaar een verdrag met Nederland te sluiten. In 2014 wordt een Europees verdrag verwacht. Wij hopen dat het nog even duurt…

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.