donderdag 22 februari 2024

Bell Star vertegenwoordigt nieuwe generatie helmen

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Sinds de introductie in 1967 geldt de helm BELL Star als de maatstaf op het gebied van hoofdbescherming. Het was de eerste integraalhelm op de markt en inspireerde veel fabrikanten tot het ontwikkelen van nieuwe helmen. Deze drang naar innovatie gaat tot vandaag de dag nog steeds door.

De nieuwe BELL Star is meer dan een evolutie van zijn voorganger; hij vertegenwoordigt de nieuwe generatie helmen. De nieuwe Star-integraalhelm is het multifunctionele model van het assortiment, voor gebruik door sportrijders en toerrijders. De nieuwste helm uit de 2018-collectie van de Amerikaanse fabrikant, die is uitgerust met een vezelschaal, is binnen zijn categorie het best passend te maken. Hiervoor bestaan 6 buitenschalen en 6 binnenschalen, waarmee alle maten, van XS tot en met XXL, kunnen worden samengesteld. Het door BELL ontworpen Pro-Fit System zorgt ervoor dat de modellen perfect passend kunnen worden gemaakt. Het model heeft een dynamisch en eigentijds ontwerp, waarbij de compactheid behouden is gebleven.

De BELL Star-integraalhelm beschikt over geavanceerde technieken op het gebied van materiaal, afwerking en afstelling. De helmschaal bestaat uit samengeperste en gelijmde lagen, die een matrix vormen op basis van drie soorten vezels, namelijk koolstof-, glas- en aramidevezels. Onder de buitenschaal bevindt zich een binnenschaal die uit meerdere stukken bestaat, welke zijn gemaakt van EPS-deeltjes (polystyreen), die samen met het zogenoemde comfortschuim de binnenzijde van de helm vormen. Dit ontwerp biedt een perfecte ondersteuning en pasvorm voor alle maten. Elke buitenschaal heeft een bijpassende binnenschaal. De wangkussens zijn uitneembaar en wasbaar en zijn voorzien van magnetische drukknopen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden uitgenomen.
Dankzij de Panavision-technologie is het gezichtsveld van het vizier geoptimaliseerd, zodat het zijwaartse en verticale zicht ruimer is, zelfs in een sportieve rijpositie achter het scherm van de motor. Het vizier is 2D en is behandeld tegen UV-straling, en beschikt over een optische kwaliteitklasse 1, die elke vervorming van het landschap voorkomt, ongeacht de omgeving of de rijomstandigheden. Het bevestigingssysteem is voorzien van zelfsluitende drukknopen, voor een snel en eenvoudig gebruik. Het vergrendelingsysteem dat zorgt voor de isolatie bij de naden van het vizier, is uitgerust met springveren, zodat het vizier naar achteren wordt getrokken, wanneer het voor een perfecte isolatie naar beneden wordt gedaan. Het vizier is van het type Max-vision, waarop een anticondensvizier kan worden bevestigd.
Ten behoeve van de ventilatie zorgen luchtinlaten op het voorhoofd en de kinband van de helm ervoor dat lucht binnenstroomt en de luchtuitlaten op de achterspoiler en de onderzijde van de helm dat de lucht weer naar buiten stroomt. Deze onderzijde is overigens geoptimaliseerd om een goede geluidsisolatie te waarborgen. De BELL-helmen zijn ontwikkeld in een windtunnel, om hun aerodynamische en aero-akoestische eigenschappen te optimaliseren, wat zowel zijwaarts als verticaal een grote stabiliteit geeft bij hoge snelheden.

Standaard uitrusting met MIPS-technologie
De MIPS-technologie, waarmee het Star-model is uitgerust, is vanaf 1996 in Zweden ontwikkeld. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze technologie de rotatiebeweging vermindert. De restkrachten die bij een impact naar de hersenen worden overgebracht, worden in feite door het systeem geabsorbeerd en weggeleid.
In een helm die is uitgerust met het BPS-beschermingssysteem (MIPS Brain Protection System), worden de buiten- en binnenschaal gescheiden door een wrijvingsarme tussenlaag met de MIPS-technologie.
Bij een schuine impact op een helm die is uitgerust met het MIPS-beschermingssysteem, zorgt de wrijvingsarme laag ervoor dat de helm ten opzichte van het hoofd kan draaien. Rotatiebeweging is een combinatie van rotatie-energie (hoeksnelheid) en rotatiekrachten (afkomstig van de hoekversnelling) die de hersenen treft en het risico op lichte en ernstige hersenschade vergroot. Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer een helm is voorzien van het BPS-systeem, dat gebruik maakt van de MIPS-technologie, de rotatiebeweging afneemt, doordat de rotatie-energie en de krachten die naar de hersenen worden overgebracht, worden geabsorbeerd en verminderd.

Kijk hier de video:
https://www.youtube.com/watch?v=ESBf4d6fDKo&list=PLEO9F97kSned5o5Ht37WBwi2knvZfH4dD&index=2

Over Bell:
Of het nu gaat om autoracen, motorrijden of fietsen, BELL staat voor hoogwaardige kwaliteit en veiligheid. Het bedrijf, dat in 1954 werd opgericht en sindsdien zichzelf ruimschoots heeft bewezen, heeft met zijn merk en producten de bewondering, het vertrouwen en de loyaliteit verkregen van vele kampioenen en amateurcoureurs over de hele wereld. BELL-oprichter Roy Richter heeft zijn leven gewijd aan het verleggen van de grenzen van wat mogelijk is – en zijn grenzeloze visie is al bijna 60 jaar de richtlijn voor Bell. Het merk is nu eigendom van het Amerikaanse concern Vista Outdoor. Voor verschillende generaties coureurs zijn de helmen van BELL zeer speciaal, een iconisch merk vol geschiedenis, waarmee een oneindige lijst van overwinningen is behaald. Het mythische merk dat in de jaren vijftig door Roy Richter in Californië werd gecreëerd, is opgenomen in de catalogus van de Europese distributeur BIHR.

Technische kenmerken:
Schaal van tri-matrix composiet (aramidevezel, glasvezel en koolstofvezel).
6 maten buitenschalen en 6 maten EPS-binnenschalen, geschikt om alle maten passend te maken.
Binnenschaal met MIPS®-technologie om de restkracht van botsingen tegen te houden.
‘Streetview Orientation’ bij het voorhoofd en de nek, geoptimaliseerd voor gebruik op de weg.
Ventilatie door middel van drukvermindering.
‘Panavision’-vizier voor een breder gezichtsveld, zelfs in een sportieve rijpositie. Optische klasse niveau 1.
Binnenbekleding van antibacterieel behandelde X-Static XT2-stof.
Uitneembare en wasbare binnenbekleding. Magnetische bevestiging ter hoogte van de wangen.
Geschikt voor brildragers (gewone brillen of zonnebrillen).
Sleuf voor extra platte luidsprekers (geleverd met communicatiesystemen).
Kinband met ‘dubbel D’-sluiting.
Gewicht: 1500 gr (+/- 50 gr) in maat M.
Helm met 5 jaar garantie, die voldoet aan de DOT- en ECE-normen.
Standaard geleverd met Pinlock anti-condens binnenvizier.
Geleverd met een draagtas.

Kleuren: mat zwart; glimmend wit; zwart/rood/wit; fluo-kleur/zwart; het eiland Man
Maten: XS tot en met XXL
Richtprijs: vanaf € 499

Neem contact op met BIHR – www.bihr.eu

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen