Massale terugroepactie ATV’s niet funest voor Polaris

Polaris mag zich in zijn handen knijpen met zulke loyale investeerders. Die laten het moederbedrijf van Indian Motorcycles niet vallen ondanks massale terugroepacties van de vierwielaangedreven ATV’s. De fabrikant haalde maar liefst 450.000 wagentjes terug vanwege brandgevaar. Aandeelhouders en investeerders rekenen Polaris er niet op af, maar ze kijken juist naar positieve zaken als de groei bij de tweewielers.

Indian doet het goed
In eerste instantie lijken de zaken bij de tweewielertak evenmin rooskleurig. De eerste drie kwartalen van 2017 daalde de verkoop namelijk met 20%. Dat verlies komt volledig op rekening van Victory, dat door Polaris de nek werd omgedraaid wegens tegenvallende resultaten. Met Indian doet het echter goede zaken. Elk kwartaal groeit het merk in de Verenigde Staten met dubbele cijfers. Het marktaandeel in de USA bedraagt voor het eerst ook meer dan 10%.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?