woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Massale terugroepactie ATV’s niet funest voor Polaris

Polaris mag zich in zijn handen knijpen met zulke loyale investeerders. Die laten het moederbedrijf van Indian Motorcycles niet vallen ondanks massale terugroepacties van de vierwielaangedreven ATV’s. De fabrikant haalde maar liefst 450.000 wagentjes terug vanwege brandgevaar. Aandeelhouders en investeerders rekenen Polaris er niet op af, maar ze kijken juist naar positieve zaken als de groei bij de tweewielers.

Indian doet het goed
In eerste instantie lijken de zaken bij de tweewielertak evenmin rooskleurig. De eerste drie kwartalen van 2017 daalde de verkoop namelijk met 20%. Dat verlies komt volledig op rekening van Victory, dat door Polaris de nek werd omgedraaid wegens tegenvallende resultaten. Met Indian doet het echter goede zaken. Elk kwartaal groeit het merk in de Verenigde Staten met dubbele cijfers. Het marktaandeel in de USA bedraagt voor het eerst ook meer dan 10%.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen